Yapı Magazin
''Kalite ve AR-GE'ye Verdiğimiz Önemle Uzun Ömürlü ve İnovatif Ürünler Geliştiriyoruz''

''Kalite ve AR-GE'ye Verdiğimiz Önemle Uzun Ömürlü ve İnovatif Ürünler Geliştiriyoruz''

“Doğru ürün seçimi kriz anında değil yapının ilk aşamasında yapılmalıdır” mottosunu benimseyen QIS Yapı Kimyasalları özellikle su yalıtımı konusunda zengin ürün çeşidiyle sektöre inovatif çözümler sunuyor. QIS’in güncel AR-GE çalışmalarını, yalıtımın önemini ve sektöre sunduğu hibrit çözümlerini konuştuğumuz QIS Yapı Kimyasalları Satış Şefi Aslıhan Kayık, “Yapı kimyasalları üretmek ciddi teknik, donanım ve bilgi isteyen bir iştir. Binalarda hem yapısal hem de yüzeysel olarak su yalıtımı sağlayan ürünlerimizle beton içeriğine ve yapısal formalarına zarar vermeden aksine iyileştirmeler de yaparak tatbik edilen ürünlerimizle su geçirimsizlik ve su emme miktarları ciddi anlamda azaltılmış betonlar elde edilmesini sağlıyoruz.” dedi.
Yüksek AR-GE gücü ve sürdürülebilir yalıtım sistemleri ilkesiyle üretim yapan QIS’in sektöre sunduğu sürdürülebilir inovatif ürünlerinden ve verimli yalıtım alanında kaliteli üretimin anahtarını oluşturan güncel AR-GE çalışmalarından, projelerinden, yatırım ve ihracat hedeflerinizden bahseder misiniz?
QIS olarak iki önemli ilkeyi benimsemiş şekilde yolumuza devam ediyoruz. Birincisi ve en önem verdimiz konu kalite. Bir bütün olarak kaliteye bakış açımızı ele almak gerekirse ürünün içerik kalitesi, ambalajı ve doğru ellerde buluşmasını sağlayan eğitimleri kapsıyor. Sahada, yerinde ve uygulama eğitimleri ile tüm ekip arkadaşlarımız da bu konunun sürdürülebilirliğini sağlamaktadır. Özetle ilk ilkemiz kalite diyoruz. İkinci ilkemiz ise AR-GE, mevcut ürünlerimizin kalitesini sahadaki usta ve bayilerimizin de yönlendirmesi ile daha yukarı çekmeyi hem de olmayan şantiyede işleri kolaylaştıracak daha uzun ömürlü, daha ekonomik ürünler geliştirmek. Bu konuda Kocaeli ve Samsun fabrikamızda toplamda 5 adet Kimya mühendisi grubumuz birbiri ile ilintili ortak çalışmalar yürütüyorlar. 
Yatırım konusu ise büyüme ivmesinde bir firma olduğumuz için sürekli gündemimizdedir. Bu sene Gebze’de bulunan tesisimizin hem kapasite arttırımı hem de üretim hızının revizyonu için İzmit’e taşıdık. Yine bu sene Samsun’da 20000 m² toplam alana sahip bölgenin en büyük yapı kimyasalları fabrikasını faaliyete geçirdik. Bu sene sonuna doğru ise Adana tesisimiz gündemimizdedir. Ardından Ankara, Antalya, İzmir ve Diyarbakır gündemimizde yer alacak. Tabi bunlar süreç isteyen gelişmelerdir. 2025 yılı sonunda Türkiye’de Yapı Kimyasalları pazarında kendimizi ilk 3’te görüyoruz.
“Yenilikçi ürünlerimizle ve çözüm üretmeyi hedefleyen ekibimizle varlığımızı korumaya ve bu heyecanı kaybetmeden ilerlemeye devam edeceğiz”
Binalarda depremlerin yol açtığı yıkımların en büyük nedenlerinden birini korozyon oluşturuyor. Binaların korozyondan etkilenmemesi için hayati öneme sahip olan su yalıtımı konusunda hem yapısal hem de yüzeysel yalıtım için geniş ürün yelpazesine sahip QIS Yapı Kimyasalları olarak nasıl çözümler sunuyorsunuz?
6 Şubat gecesi ciddi bir sarsıntı ile uykumuzdan uyandık ve bitmek bilmeyen bir deprem yaşadık. Ben Mersin'de yaşayan biri olarak depremin merkez üssünün Mersin olması için dua ettim ama sonuç çok ciddi bir hüsrandı. Sabah olup da yaşananların boyutu anlaşılınca belki de bugüne kadar şahit olduğumuz en yıkıcı ve kötü sonuçlarla karşı karşıya kaldık. İlk başlarda tek derdimiz insanların kanayan yarasına merhem olmak ve yanlarında olduğumuzu anlatmaktı. Zaman geçip de insanların barınma ihtiyaçları ortaya çıktıkça hem mesleki olarak hem de yaptığımız işin amacına uygun yönlendirilebilmesi için tek derdimiz insanlara doğruyu anlatmaya çalışmak oldu. Depreme maruz kalan illerin tamamı ve birçok ilçe dahil olmak üzere bölgelerin tamamına yerinde ziyaretler yapıp yıkım sebeplerini gözle görüp sentezleme şansına sahip oldum. Gördüklerim yıllardır insanlara anlatmaya çalıştığımız ama sonucunda kulak ardı edilen bilgilerin yapılmayışından kaynaklanan yıkımlar ve hasarlardı. Bu çok üzücü bir gerçekle yüzleştirdi bizleri ve yine yıllardır olduğu gibi tek gayemiz insanların bir gece ansızın yataklarında yakalanacakları yıkımları engellemek için alınacak önlemleri anlatmaktır.
Yapı Kimyasallarında ürün gruplarının hemen hemen hepsi yapıların beşeri koşullarını kabul görür boyutlara ulaştırıp can güvenliğini ve içerisinde yaşanabilirliği arttırmak için geliştirilmiştir. Özellikle su yalıtımı ürün grupları daha en başından yapıların betonarme sistemlerini tehdit eden “SU” gerçeğinden korumak için geliştirilmiş ve her türlü koşullara göre uyum sağlayacak çeşit ve seçeneklerle kullanıcılara sunulmaktadır. Bunca senedir sahada gördüklerimiz üzerinden yorum yapacak olursak bu konuda en dikkat edilmesi gereken şey su yalıtım ürünleri tabiri caizse aspirin gibi her yere tek ürünle çözüm bulmaya çalışılacak özellikte değillerdir. Her ürünün işlevi ve amacı farklıdır ve gerçekten ürünlerle ilgili neden sonuç ilişkisini kurup hem betonarmeye hem de diğer tüm imalatlara zarar vermeyecek şekilde mevcut yapının fiziki koşulları göz önünde bulundurularak seçilmelidir. 
QIS Yapı Kimyasalları olarak özellikle su yalıtımı konusunda zengin ürün çeşidine sahip ve bu konuda her geçen gün ihtiyaca göre AR-GE çalışmalarımızla yeni ürünler geliştirerek varlığımızı emin adımlarla sağlamlaştırma yolunda ilerliyoruz. 
Binalarda hem yapısal hem de yüzeysel olarak su yalıtımı sağlayan ürünlerimizle beton içeriğine ve yapısal formalarına zarar vermeden aksine iyileştirmeler de yaparak tatbik edilen ürünlerimizle su geçirimsizlik ve su emme miktarları ciddi anlamda azaltılmış betonlar elde edilmesini sağlıyoruz. Her gün gelişen teknolojiyi yakından takip ederek ürünlerimizde bu özelliklerde renovatif değişikler yaparak hem sahada hem de organizasyon aşamalarında kolaylık sağlayarak tercih edilebilir kılıyoruz. Nano teknolojik kristalize ürünlerimiz ile binalarda yapısal izolasyon sonuçlarının binanın ömrünün artmasında pozitif sonuçlar geliştirmesinin yanında sağlıklı betonarme taşıyıcı sistemlerin sürdürülebilirliğini de sağlıyoruz. 
Yüzeysel su yalıtımı konusunda her aşamada ve her detayda sunulan nitelikli ve özel ürünlerimiz ile en üst kat dairelerin, bütün tuvalet, banyo, mutfak ve balkonların, bodrum katların, yüzme ve süs havuzlarının insanlar tarafından dert değil de keyifli imalatlar haline getirilmesini hedefliyoruz. 
QIS Yapı Kimyasalları olarak sahada iş ortaklarımızın tamamının yanında olup yenilikçi ürünlerimizle ve çözüm üretmeyi hedefleyen ekibimizle varlığımızı korumaya ve bu heyecanı kaybetmeden ilerlemeye devam edeceğiz.
“Bir elinizde fırça bir elinizde KBX UV 1000 olduktan sonra yapışmayacağı zemin, çözemeyeceği sorun olmaz”
Su yalıtım ürünleri grubunuzda piyasaya sunduğunuz en çok tercih edilen Bitüm esaslı KBX UV dayanımlı %1000 elastik su yalıtımı ürününüzden bahsetmek isteriz. KBX UV 1000'in teknik özelliklerinden ve uygulama prensiplerinden bahseder misiniz? Bitüm esaslı su yalıtım ürünlerinin kullanım avantajları nelerdir?
Son dönemlerde değişen iklim koşulları ile birlikte yapılar, şiddetli yağmur felaketleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Yapıların mevcut kullanım şekillerinin zamanla yarattığı eskime ve yıpranmalarda su yalıtımın zafiyetini doğurmaktadır. Yeni yapılarda inşaat aşamasında iken izolasyon detay çözümlerinin yapılabilmesinin kolaylığının tersine deformasyona uğramış yapılarda su yalıtımının yapılması bir o kadar zahmetli ve zordur. Bu gibi ürünler kullanıcılarına hem uygulama kolaylığı hem de her zemine olan mükemmel penatrasyonu ile ilk tercih sıralarını almaya başlamıştır. Bitüm özellikle yıllardır izolasyon sistemlerinin neredeyse atası denilecek bir hammadde olup geçmişte kaput bezlerine lamine edilip gerdirilirken bugünkü geldiği noktada UV dayanımlı ve ciddi esneklik kabiliyetine sahip ürünler halini almıştır. Günümüz koşulları işçilik maliyetleri ve yaşanan uygulayıcı eleman eksikleri ile kullanımı kolay ve fayda noktasında nitelikli ürünleri daha ön plana çıkarır hale gelmiştir. Bizim bu ürünümüzde piyasadaki yerini ve bu özelliklerin tamamını sağlaması sebebi ile hacmini her geçen gün arttırmaya devam etmektedir. Son olarak bir cümle ile anlatmak gerekirse, Bir elinizde fırça bir elinizde KBX UV 1000 olduktan sonra yapışmayacağı zemin, çözemeyeceği sorun olmaz.
“Polimes HB ürünümüz hibrit özelliği ile zorlu hava koşulları ve her zemine uyum sağlayan yapısı ile çözüm malzemesi olma noktasında tercih sebebidir”
Su yalıtım ürünlerinde hibrit çözümlerin avantajları çok fazla. QIS’in hibrit su yalıtım ürünleri zorlu iklim koşullarında, ıslak zeminlerde, şeffaf veya istenilen renklerde üretilip başarıyla uygulanabiliyor. Sektöre sunduğunuz ürünlerinizin hibrit özelliklerinden bahseder misiniz? Hibrit teknolojilerin diğer yalıtım sistemlerine oranla verimlilik, işçilik ve maliyet noktasında faydaları nelerdir?
Ürünlerimiz içinde öne çıkan özellikler hibrit sistem kullanılan su yalıtım malzemelerimizdir. Polimes HB ürünümüz hibrit özelliği ile zorlu hava koşulları ve her zemine uyum sağlayan yapısı ile çözüm malzemesi olma noktasında tercih sebebidir. Ciddi esneme kabiliyeti olmasının yanı sıra astar uygulamasına gerek kalmadan her türlü zemine de penetrasyon sağlayarak uzun ömürlü yalıtım sistemi elde etmenizi sağlar. Yüksek sıcaklığa ve soğuk hava koşullarına karşı gösterdiği maximum uyum ve koruma sayesinde renovasyon süreçleri oldukça uzun zamanları bulmaktadır. 
Bir diğer hibrit ürünümüz Transtek PU’dan bahsedecek olursak hem şeffaf olması hem de her türlü zemine uygulanabilmesi ürünün tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Özellikle seramik veya mermer kaplama yapılmış ama görüntünün bozulmasının istenmediği yerlerde çok talep gören ve pazarla varlığını koruyan ürünlerimizin başında gelmektedir.
Özetle yine amacı çözüm üretmek olan yapı kimyasalları ürün guruplarının içerisinde hibrit ürünler amaca hizmet açısından oldukça verim alınmış ve her geçen günde geliştirilmeye müsait konumdadır. Bizler hibrit ürün ibaresinin doğru kullanılarak pazara sürülmüş ürünlerin hiçbirine korkarak yaklaşmamaktayız.
“Binalarda sağlıklı bir taşıyıcı sistem için doğru yalıtım yapılmalıdır”
İdeal yalıtım uygulamalarından bahsetmek isteriz. Uzun ömürlü yapılar için enerji verimliliği açısından su yalıtımının önemi nedir, doğru su yalıtımının standartları nasıl olmalıdır ve bu noktada ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz? 
İdeal yalıtım uygulamaları her yapının kendi içinde ve kendi koşulları göz önüne alınarak belirlenmelidir. Su yalıtımındaki en önemli etken şudur diyemeyiz. Doğru ürün seçimi kadar, doğru markayı bulmak ve doğru ellerle buluşturmak oldukça önemlidir. 
Yapılarda su akma probleminden dolayı bugüne kadar ki yaptığım keşiflerde karşıma çıkan en önemli husus, yalıtım yapılan zeminin korunma zafiyetinden kaynaklı gördüklerimdir. Milyonlarca lira harcanan terasta tek bir uydu anten montajı bütün sistemi yerle bir edebilmektedir. Ya da bir bodrumda açılan su gideri çıkışı gibi size yüzlerce sebep bulabilirim. Bunların hepsi geri dönüşü, maddi ve manevi birçok açıdan hayatı birebir etkileyen olumsuz unsurları beraberinde getirmektedir. 
Binalarda sağlıklı bir taşıyıcı sistem için doğru yalıtım yapılmalıdır. Doğru yalıtım yapılan binada geceleri huzurlu uykunuzu, komşunuzla olan sakin ilişkinizi, her depremde evinizde korkmadan kalmanızı ve daha birçok şeyi de beraberinde edinmiş olursunuz. 
Bizler sahada yerinde keşiflerle ve yönlendirmelerle iş ortaklarımızın doğru ürünle buluşması için en yüksek çabayı sergilemeyi ve her testten geçmiş yalıtım uygulamasının sonunda oturup keyifle gülümsemeyi sevmeye ve her geçen gün artar özverimizle bunu sürdürmeye devam edeceğiz. 
Son olarak neler eklemek istersiniz?
Yapı kimyasalları üretmek ciddi teknik, donanım ve bilgi isteyen bir iştir. Pazarda sadece ekonomik boyutları ele alınarak tercih edilen birçok inşaat kaleminin olması sebebi ile geliştirdiğimiz binlerce çözüm ürünümüz bulunmaktadır. Bizler bu anlamda pazar kaybetmeye asla kayıp gözü ile bakmayız, bu en başta Milli servetimizden giden ciddi bir kayıptır. Yıkıp yeniden yapmanın getirdiği maddi kayıplar için mottomuz şudur “Doğru ürün seçimi kriz anında değil imalatının ilk aşamasında yapılmalıdır.” Bunların benimsendiği her imalatta bizler az ama öz şekilde varlığımızı korumaktan mutluluk duyacağız. 

Etiketler:

#qisyapıkimyasalları #yalıtım

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter