Yapı Magazin
Daikin, Ekonomik ve Çevreci Yeni Nesil Atherma Isı Pompası ile Dört Mevsim Kesintisiz Konfor Sunuyor

Daikin, Ekonomik ve Çevreci Yeni Nesil Atherma Isı Pompası ile Dört Mevsim Kesintisiz Konfor Sunuyor

Kullanıcılarına ekonomik, çevre dostu ve konforlu çözümler sunan Daikin, R-32 soğutucu akışkan kullanılarak üretilen yeni nesil Altherma ısı pompası ürün serisi ile Türkiye’de ve Avrupa’da pazar liderleri arasında yer almaya devam ediyor. Türkiye’de ve dünyada ısı pompaları pazarını, ısı pompalarında enerji verimliliğini ve  ısı pompaları teknolojilerinin gelişimini konuştuğumuz Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Gülsaran, “Önümüzdeki dönemde hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ısı pompasına olan talebin artacağını öngörüyoruz ve pazar lideri konumumuzu güçlendirecek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Daikin, ısı pompalarında konutlardan ticari yapılara kadar pek çok bina için geniş yelpazede çözümler sunuyor. Havadan suya ısı pompalarının mucidi olarak da bilinen Daikin’in, yeni nesil R-32 soğutucu akışkan kullanarak ürettiği Altherma 3 ısı pompası ürün serisinin teknik özellikleri ve sürdürülebilir çevresel avantajları nelerdir? Isı pompalarında enerji verimliliği ve çevre dostu soğutucu akışkanların kullanımı ve yaygınlaştırılması konusundaki gelişmelerden bahseder misiniz?
Daikin olarak 4 kW’dan 2000 kW’ya kadar bireysel ve ticari alanda ısı pompası ürün portföyüne sahibiz. Bireysel taraf için olduğu kadar ticari alanda da geniş kapasitede bulunan ürünlerimiz ile; hastane, AVM, okul gibi çeşitli projelerde iklimlendirme çözüm ortağı olarak yer alabiliyoruz. Ekonomik, çevre dostu ve konforlu çözümler sunduğumuz Daikin Altherma ısı pompalarımız ile kış aylarında kullanıcılarımızın ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılarken, sıcak yaz günlerinde de soğutma yaparak dört mevsim kesintisiz konfor yaşamalarını sağlıyoruz. Daikin Altherma 3 ısı pompası serisi ürünlerimiz, fosil yakıtlara veya elektriğe dayalı klasik bir ısıtma sistemine göre 5 kat daha verimli çalışıyor. Daikin Altherma, elektrikli ısıtıcılara göre 4,7 kata, LPG ve mazota göre ise 4,3 kata kadar, ithal kömüre göre ise 2 kata kadar daha ekonomik bir işletim sunuyor. Sağladığı tasarrufla kısa sürede kendini amorti eden cihazımız, online kontrol özelliği sayesinde cep telefonlarından da takip ve kontrol edilebiliyor.  Daikin Altherma, esnek uygulama seçenekleri de sunuyor. Standart radyatörlere, döşemeden ısıtma sistemlerine ve fancoil ünitelerine bağlanabilen Daikin Altherma, düşük maliyeti ile yeni ve yenilenmekte olan yaşam alanları için iyi bir yatırım olarak görülüyor.
Daikin olarak, hem havadan suya ısı pompalarının hem de R-32 soğutucu akışkanın mucidiyiz ve bu akışkanı kullanarak üretilen yeni nesil Altherma ısı pompası ürün serimiz ile Türkiye’de ve Avrupa’da pazar lideriyiz. Bu öncülüğün verdiği sorumlulukla; konforlu sistemler üretirken enerji tüketimi, ürün geri çevrimi ve atık azaltma konularına da büyük önem veriyoruz. Bu felsefenin bir ürünü olan Altherma, aynı zamanda Eco-Label amblemi de taşıyor. Çevre performansı yüksek olan ürün ve hizmetleri logosundaki “çiçek” amblemi ile taçlandıran Avrupa Eco-Label ödülünü sektöre kazandırmış bulunuyoruz. 
Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (nSEB)hesaplamasına uygun yeni hibrit sistem
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Daikin, kazan ile ısı pompasının birlikte çalıştığı, yönetmeliğin ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem geliştirdi. Kazan ve ısı pompasının bir arada kullanıldığı bu hibrit sistemin çalışma prensipleri nelerdir, bu sistem verimlilik ve sürdürülebilirlik noktasında nasıl çözümler sunuyor?
Bahsettiğiniz yönetmelikle birlikte artık 5 bin metrekareden büyük olan tüm binaların enerji performans sınıfının en az “B” olacak şekilde inşa edilmesi ve tüketilen enerjinin en az yüzde 5’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması zorunlu hale geldi. Mucidi olduğumuz R-32 soğutucu akışkanlı ısı pompası Altherma ile Daikin Sensei Duvar Tipi Kazan’ı bir araya getirerek hem daha verimli hem de sürdürülebilir bir çözüm sunduk.
Gerçekleştirdiğimiz çalışmaya göre; Daikin Sensei Duvar Tipi Kazan’lar ile Altherma modellerimizi hibrit olarak çalıştırarak, “Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar” (nSEB) hesaplamalarında bina enerji performans sınıfının yükselmesi sağlanabiliyor. Hazırlanan sistem çalışmasında ana ısıtma ünitesi olarak yoğuşmalı kazanlar kullanılıyor. Isı pompası havadaki yenilenebilir enerjiyi belli oranda sisteme enjekte ediyor. Isı pompası tesisattan dönen düşük sıcaklıktaki dönüş suyunun sıcaklığını 5°-  8° C’ye kadar yükselterek kazan dönüş su sıcaklığını yükseltiyor ve kazan da su sıcaklığını ayarlanan seviyeye çıkartıyor.
“Isı pompalarına hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi gerektiği için Türkiye genelinde yaklaşık 500 yetkili servisimiz ile kullanıcılarımızın her ihtiyacına anında ve garantili cevap verecek şekilde çözümler sunuyoruz”
Son yıllarda kullanımı büyük oranda artan ısı pompaları, tasarruf ve konforun yanı sıra çevreci özellikleriyle de tüketicinin ilgisini çekiyor. “Geleceğin teknolojisi” olarak adlandırılan ısı pompalarının çalışma prensipleri konusunda, kurulum süreçleri ve kurulum alanlarında maksimum verimi sağlamak adına hangi detaylara dikkat edilmelidir?
Isı pompası; içerisinde soğutucu gaz bulunan bir mühendislik ve ileri teknoloji ürünü. Bu sebeple uzman ve yetkili servislerin müdahale etmesi gerekiyor. Aynı zamanda ısı pompalarının hidrolik ve mekanik tarafı da var. Bunların tüketicinin konforunu doğrudan etkileyebilmesi sebebiyle; mekanik tarafın da uzman kişiler tarafından tasarlanıp ona göre uygulanması gerekiyor.
Hem dış hem de iç ünitesi ile kompakt bir tasarıma sahip olan Daikin Altherma, ısıyı havadan alıyor. Herhangi bir yerin kazılmasına veya sondaja gerek olmadan kurulumu gerçekleşen ürünümüz, dumansız ve alevsiz çalışıyor.
Isı pompaları bildiğiniz üzere bir mahalin ısıtma, soğutma ve kullanım sıcak suyunu sağlar. Cihazın ana görevi mahal ısıtma ve kullanım sıcak suyunu sağlamak olduğu için herhangi bir arıza ya da olumsuz durumda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi gerekir. Burada da yetkin servislerin bulunması önem teşkil ediyor. Biz de Daikin olarak; Türkiye genelinde yaklaşık 500 yetkili servisimiz ile her ihtiyaca anında ve garantili cevap verecek şekilde kullanıcılarımıza hizmet veriyoruz.
“Altherma 4 serisini 2024 yılından itibaren piyasaya sürmeyi hedefliyoruz”
Hava kaynaklı ısı pompaları konusunda inovatif ürünlerle pazara yön veren bir şirket olarak, Daikin’in ısı pompaları için bundan sonraki süreçlerde hedefledikleri, planladığı yeni proje ve yatırımları nelerdir?
Bu yıl Frankfurt’ta düzenlenen, sektörün önde gelen firmalarının bir araya geldiği ISH 2023’te duyurusunu yaptığımız Altherma 4 serisini 2024 yılından itibaren piyasaya sürmeyi hedefliyoruz. 
Altherma 4 serisi ısı pompalarımız; yeni dokunmatik ekran kumandası, uzaktan kontrol olanakları ve uzaktan sorun giderme becerisi sayesinde hem evde hem de toplumda “akıllı” olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda üçüncü taraf “ev otomasyon sistemleri” ve “ev enerji yönetim sistemleri” ile uyumlu çalışıyor.
Ürün tarafındaki yeniliklere ek olarak üretim-kapasitesini artırmak için Daikin’in globalde de yatırımları devam ediyor. Isı pompası teknolojisinde pazar lideri olan Daikin Avrupa, 300 milyon Euro yatırım ile 2024 yılında Polonya’da ısı pompası fabrikası açacak. Isı pompası üretimi için aynı zamanda Almanya’nın Güglingen kentindeki Alman ısı pompası üretim üssünün genişletilmesi için de yatırım yapıldı. Bu gelişmelerin yanı sıra Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde yer alan ısı pompası fabrikasına 50 milyon Euro yatırımla, ek bir fabrika binası ve yeni üretim hatları inşa ediliyor. 
“Isı pompası pazarında 2022 sonuçlarına göre Türkiye’de lider konumda bulunuyoruz”
Isı pompaları, teknolojisi ve doğa dostu çözümleriyle son dönemde yenilenebilir enerji ile çalışan iklimlendirme ürünleri arasında dikkatleri üzerine çekiyor. Daikin olarak Türkiye’de ve dünyada ısı pompaları pazarını değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz, pazarın bundan sonra izleyeceği yol haritası ve ısı pompaları teknolojisinin gelişimi ve kullanımı noktasında öngörüleriniz nelerdir?
Isı pompaları pazarının yükselişe geçmesinde Rusya - Ukrayna Savaşı ile başlayan enerji krizi ve bu kriz sonrası doğalgaz fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması etkili oldu. Bu artışlar pek çok ülkeyi doğalgaza alternatif ısınma yöntemleri aramaya yöneltti, Türkiye de bu ülkelerin arasında yer alıyor. İSKİD 2022 Türkiye İklimlendirme Sektör Raporu’na göre, ısı pompalarında hava kaynaklı ürün grubunda son 5 yılda ithalat yüzde 140 artış gösterdi. Yurt içi satış yüzde 200 seviyelerine çıktı. Ancak raporda ısı pompaları ürün grubunda yeterli sayıda üretici bulunmadığı tespit edildi. Türkiye’de özellikle son 5 yıldır havadan suya ev tipi ısı pompası satışlarında artış olsa da (yaklaşık yüzde 63) pandemiden ve çeşitli sebeplerden dolayı ısı pompası pazarının Avrupa’daki gibi hızlı ve istenilen seviyede büyüyemediği görüldü. 2022 yılında bu artış 2021 yılına göre yüzde 4 ile sınırlı kaldı. ( kaynak: İSKİD raporu: https://iskid.org.tr/2022-turkiye-iklimlendirme-sektor-istatistikleri/)
Biz havadan suya ısı pompası sistemlerinin mucidi olmamızın getirdiği deneyim ile konutlardan ticari yapılara kadar pek çok bina için geniş yelpazede çözümler sunuyoruz. Daikin Avrupa’ya da baktığımızda enerji krizinin de gündeme gelmesiyle birlikte ısı pompası üretimimizi güçlendirmek adına önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Sunduğu teknolojilerle sektöre liderlik eden bir markayız ve ısı pompası pazarında 2022 sonuçlarına göre Türkiye’de lider konumda bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ısı pompasına olan talebin artacağını öngörüyoruz ve bu doğrultuda pazar lideri konumumuzu güçlendirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Etiketler:

#daikin #ısıpompaları

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter