Yapı Magazin
“AR-GE Merkezimizde Yeni Ürünler Tasarlamaya ve Müşterilerimizin İhtiyaçlarına Yönelik Çözümler Sunmaya Devam Ediyoruz”

“AR-GE Merkezimizde Yeni Ürünler Tasarlamaya ve Müşterilerimizin İhtiyaçlarına Yönelik Çözümler Sunmaya Devam Ediyoruz”

“İyi Tasarım Herkesin Hakkı” mottosuyla sektöre kullanıcı dostu ve estetik ürünler sunan Seramiksan, teknoloji ve inovasyona verdiği önemle ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Seramiksan’ın yeni ürünlerini ve tasarım noktasında dikkat ettiği noktaları konuştuğumuz Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, iyi tasarım için AR-GE’nin önemine de değindi.
Seramiksan, yenilikçiliği sahiplenen, faaliyetlerinin merkezine dijital dönüşüm ve inovasyonu yerleştiren bir anlayışla üretim yapıyor. Dijitalleşme ve inovasyon çalışmaları kaliteli ve ihtiyaca uygun üretimin yanı sıra tasarım trendlerini nasıl etkiliyor? 
Tasarım, verimli ve başarılı bir inovasyon süreci için önemli bir araç. İçinde bulunduğumuz seramik sektörü gibi ürün geliştirme odaklı markalar pazarın taleplerini inceler, ortaya çıkan pazar verilerine göre yatırımlarını yönlendirirler. Günümüzde artık satış adetleri ve performans grafikleri markaların değerini anlatmak için yeterli görülmemekte, yenilikçi özellikleri de belirleyici olmaktadır. Bunları gerçekleştirebilmek içinse hizmet ve ürünleri iyi kurgulamak, son kullanıcıya farklı ve yenilikçi konseptler sunmak, hızlı tasarım ve üretim süreçleri ile pazara, müşteriye zamanında ulaşmak çok önemli. Teknoloji çağının getirdiği değişiklikler, müşterilerin deneyim süreci ve satın alma davranışlarını etkilemenin yanı sıra, firmaların iletişim yöntemlerini, iş süreçlerini ve iş tanımlarını da etkiliyor. Dijitalleşme, markalar için bir seçim olmaktan çıkıp artık zorunluluk haline geldi. İçinde bulunduğumuz dijital çağ seramik sektörü dahil tüm sektörleri olumlu yönde etkiliyor, her şey dijital uygulamalar ile daha çok zenginleşiyor. Biz de her zaman tüketicimizin beklentilerini dikkate alan bir marka olarak, bu değişimin takipçisi ve uygulayıcısı olmaya devam ediyoruz. Seramiksan olarak AR-GE merkezimizde yeni ürünler tasarlamaya, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Öncelikli hedeflerimizden biri ürünlerden hizmetlere kadar müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımaktır. Bu noktada müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik önemli yatırımlar yapıyor ve yeni uygulamaları devreye alıyoruz. Müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın hayatını kolaylaştırma amacıyla hayata geçirdiğimiz bu uygulamaların temelinde dijital dönüşüm stratejimiz yer alıyor. Bu stratejilerin yanı sıra ürün gamımızı daha da genişleterek ve yatırımlarımızı arttırarak sektörünün her alanında öncü duruşumuzu devam ettirmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi ürünlere yönelik farkındalığın gün geçtikçe arttığına da şahit oluyoruz. Yenilikçiliği sahiplenen bir marka olarak tüketicide ilk gördüğünde heyecan yaratan ve ihtiyaçlara nitelikli çözümler getiren her ürün bizleri de heyecanlandırıyor. 
“Su tasarruflu vitrifiye ürünlerimizle tüketicilerin birincil yaşam alanları olan banyoları sürdürülebilir mekânlara dönüştürüyoruz”
İklimlendirme ve Tesisat Sektörü’nün önemli fuarlarından olan ISH Frankfurt’u geride bıraktık. Fuar Seramiksan için nasıl geçti? Fuarda dikkat çeken tasarım trendleri neler oldu?
Bu yıl “Sürdürülebilir bir gelecek için çözümler” mottosuyla düzenlenen ISH Frankfurt fuarına en yeni ve çevre dostu vitrifiye ürünlerimizle katılım sağladık. 2015 yılından itibaren düzenli olarak katılım sağladığımız ISH Frankfurt Fuarı’nda çevreye duyarlı %0 atık ürün ve %0 atık su politikasıyla ürettiğimiz en yeni ve çevre dostu vitrifiye ürünlerimizi sergiledik.  Seramiksan olarak su tasarruflu vitrifiye ürünlerimizle tüketicilerin birincil yaşam alanları olan banyoları sürdürülebilir mekânlara dönüştürüyoruz. ISH Frankfurt fuarında sergilediğimiz ürünlerimiz arasında, Seramiksan Hygiene yüzey teknolojisine sahip 2,5- 4,5 litre suyla temizlik, hijyen ve tasarrufu bir arada sunan vitrifiye serilerimiz ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra 24 saat kullanılmadığında kendi kendine hijyen sifonu yapan, 0,8 litre su tüketimi ile tasarruf sağlayan HILL Akıllı pisuvarda sürdürülebilirliği kendine özgü zarif tasarıma sahip. Asma klozet ve bide çeşitliliğiyle birbirini tamamlayan HILL serisine yeni eklenen kanalsız HILL Rim-out klozet gövdeye entegre taharet musluğu, sıcak ve soğuk su bağlantısıyla banyolarda konforlu bir deneyim sunuyor. Aura Koleksiyonuna yeni eklenen Form ve Sole tezgâh üstü lavabolar ise sade tasarımı ve geniş haznesiyle banyolarda konforlu ve işlevsel kullanım alanları yaratmayı vaat ediyor. Doğanın canlılığını 8 farklı renk seçeneğiyle Aura lavabo koleksiyonumuz, Satürn lavabo serisine yeni eklediğimiz Rim-out asma klozet ve bidelerle kullanıcılara konforlu banyolar yaratma olanağı tanıyor. Banyo mobilyalarıyla uyumlu etajerli lavabo ve klozetin yer aldığı Victorian serisi ise banyolara neoklasik dönemin izlerini taşıyor.
“Rekabetin ve farklılaşmanın anahtarının iyi tasarım olduğuna inanıyoruz”
Seramiksan, farklı kategorilerde zengin ve yenilikçi ürün yelpazesine sahip… Farklı tarz ve ihtiyaçlara işlevsel çözümler sunan Seramiksan için iyi bir tasarımın anahtarı nedir?
1990 yılında kendisine verdiği bir sözle yola çıkan Seramiksan, çıktığı bu yolda Dünya’nın sayılı seramik üreticilerinden biri olmuştur. “İyi Tasarım Herkesi Hakkı” mottosunu savunarak mevcut değerlerimizi koruduğumuz, herkesin ulaşabileceği, her tarza hitap eden kaliteli ürünlerimizi, müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bugün 76 şehirde 240 mağazamız, 1000’in üzerinde tali bayimiz ve 60 ülkeyi kapsayan ihracat ağımız ile 30 yılı aşkın Türkiye’yi ve Dünya’yı iyi tasarım ile buluşturuyoruz. Seramiksan olarak rekabetin ve farklılaşmanın anahtarının iyi tasarım olduğuna inanıyoruz. İyi tasarımın, kullanıcıda iyi bir deneyim yaşattığı düşüncesindeyiz. Ürünün estetik kalitesi kullanışlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Bir ürünün dış görünüşünü beğenmezsek onu satın alıp evimizde kullanmak istemeyiz. Bu nedenle iyi bir tasarımın kullanıcıya sunduğu fayda esas olsa da estetik olmasının da gerektiğine inanıyoruz. Yenilikçiliği sahiplenen bir marka olarak iyi bir tasarımın aynı zamanda inovatif de olması gerektiğini benimsiyoruz. Sektörümüzdeki teknolojik gelişmeler, özgün tasarımlar için her zaman yeni fırsatlar sunmaktadır. “Yeniliklerin Öncüsüyüz” mottomuzla geliştirdiğimiz Türkiye’de ilk ve tek chevron kalıbından ürettiğimiz Fishbone Koleksiyonumuz benzersiz formuyla sofistike ve yaratıcı mekânlar vadediyor. Yine iyi tasarımın dünya için sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Ürün tasarımlarımızı yaparken öncelikle dünyayı düşünüyoruz. Bu nedenle %0 atık ürün %0 atık su politikamızla tasarımdan başlayarak prosesin her aşamasında, ürünlerimizin kullanımından kaynaklanabilecek çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve minimuma indirilmesi için gerekli önlemleri almaktayız. Ürün yaşam döngüsünün tüm aşamalarında olumsuz çevresel etkileri minimize etmeyi, geri dönüşüme sahip hammadde, ambalaj malzemesi kullanmaya özen gösteriyoruz. Tasarımın çevre dostu ve sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu biliyoruz.
 
Değişen yaşam tarzlarıyla birlikte kullanım alanlarında da minimalleşme başladı. Seramiksan küçük alanlar için nasıl çözümler sunuyor? Minimal alanların tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Son yıllarda evlerin azalan metrekareleriyle orantılı olarak banyolar da küçülüyor. Küçülen banyolarla birlikte ihtiyaçlar ve banyo alışkanlıklarımız da değişiyor. Örneğin küvet yerine duş kullanmaya, eski tip klozetler yerine asma ve gömme rezervuarlı klozetler kullanmaya başladık. Seramiksan olarak bizde değişen ihtiyaç ve beklentilere çok sayıda çözümler sunuyoruz.  Lavabo, klozet ve bide çeşitliliği tasarım bütünlüğü sunan Bold Serimiz dar alanlar çözümler sunuyor. Küçüklüğü ile fark yaratan Petite serimiz ise yenilikçi tasarımıyla dar banyolarda kullanılarak mekânları ferahlatıyor.  2023’ün dekorasyon trendlerine baktığımızda modernizmin sadelik ve şıklıkla buluştuğu minimalist dekorasyon anlayışı ön plana çıkıyor. İşlevselliğin, net çizgilerin ve kesintisiz bir görünümün öne çıktığı minimalist dekorasyon stili, banyolar başta olmak üzere evdeki tüm yaşam alanlarında kendine yer açıyor. Evlerde, kullanıcının tarzını en çok yansıtan mekânların başında gelen banyolarda minimalizm trendi yüzeylerden başlıyor. Büyük ebatlı Cement ve Lava karo serilerimiz ile kesintisiz yüzeyler oluşturuyoruz. Tasarım bütünlüğünün yanı sıra minimalist dekorasyon trendine yeni bir bakış açısı katıyor. Son dönemin popüler küçük karo trendine yeni bir yorum getiren, hareketli rölyefli ve parlak yüzeye sahip Bumpy serimiz ise soft ve canlı renklerden oluşan 11 farklı düz renk seçeneği, 10x30 ve 10x40 cm iki farklı ebadıyla küçük alanları büyük gösterirken, büyük alanlara ise hareketlilik katıyor.
Metal efektli porselen karo serisi Metallica ve doğada birebir karşılığı bulunan Rosella, Giza, Amos, Bahama gibi ürünleriniz, özel teknolojiler ile üretiliyor. Desenlerin dijital baskı teknolojileri ile işlenmesi hem mimarlara hem de dekorasyonla ilgilen kişilere işlevsellik ve tasarım açısından nasıl ayrıcalıklar sunuyor?
Son yıllarda bütün tasarım trendleri doğal malzemelere, doğal dokulara dönüştü. Ahşap, mermer, beton, doğal taş gibi birçok doku ön plana çıkıyor. Bizde Seramiksan olarak müşterilerimiz için hikayesi olan alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Günümüzün mimari yaklaşımlarını ve yükselen trendlerini yakından takip ediyoruz. Hem seramik hem de vitrifiye koleksiyonlarımızın çıkış noktası olarak, hızla değişen ve gelişen müşteri ihtiyaçları ve beklentileri ile son dönemin popüler dekorasyon trendlerinden ilham alıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık nüfusun neredeyse % 80’i şehirlerde yaşıyor. Şehir hayatının yüksek temposu, aslında farkında olmadan hepimizin üzerinde ciddi bir stres yükü oluşturuyor. Bireylerin kendilerini özel hissettikleri ve kendilerine kalan, özel bir alan olan banyolar artık bu anlamda kişilerin, kendilerini izole ettikleri bağımsız bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Biz üreticilerde bu alanlar için, kişilerin kendilerini doğayla baş başa kalacakları ortamlara uygun ürünler üretmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de sahip olduğumuz teknolojik imkanlarla ürünleri, doğal görünümlü olarak gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde üretmeye çalışıyoruz. Bu anlamda trendler her geçen gün, doğada gördüğümüz doğal taş, mermer, ahşap gibi ürünlerin öne çıktığı malzemelere doğru gidiyor. Sektörün öncü şirketlerinden biri olarak, inovasyona çok önem veriyoruz. Her yıl yeni ürünler geliştirerek, inovatif ürünlerimizi pazara sunuyoruz. Gelişen teknoloji ile Seramiksan olarak, kaplama sektöründe dijital baskı ve şekillendirme teknolojilerinin gelişmesi sonucu muadil kaplama malzemelerine, estetik üstünlük sağlayacak ürünler üretiyoruz. Seramiksan, teknoloji ve tasarım anlamında sektörde Türkiye standartlarının çok üstünde bir firma. Yeni ürünler ve yeni ürün çeşitleri üzerinde AR-GE faaliyetleri yürütüyor. Ciromuzun belli bir kısmını AR-GE çalışmalarımıza aktarıyoruz. 
“Küçük alanlar için küçük ebatlarda ve fonksiyon kaybı olmadan yapılan inovatif ve farklı ürünler, kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır”
2023 yılında yaşam alanlarında hem vitrifiye hem de seramik ürünlerinde dekorasyon ve tasarım trendlerinde öngörüleriniz nelerdir? 
Tüm dünyada konutlar eskiye oranla küçülmekte ve daha kompakt ve basit bir hale gelmektedir. Bu sebeple de seramik ve vitrifiye sektöründe de üretilen ürünler bu değişime  daha uyumlu bir hale gelmekte, özellikle klozet ve lavaboların boyları küçülmektedir. Bizler de son dönemde Seramiksan vitrifiye olarak 48 cm Petit serisi, 50 cm Bold Serisi ve 52 cm Ocean, Neon, Stella ve Hill serilerini ürün portföyümüze ilave ettik. Daha küçük alanlar için daha küçük ebatlarda ve fonksiyon kaybı olmadan yapılan bu inovatif ve farklı ürünler özellikle kullanıcı dostu oldukları kadar dar alanları daha kullanışlı hale getirerek yer anlamında da kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Aynı şekilde banyolardaki lavaboların altında kullanılan ayak yerine çok daha kullanışlı banyo mobilyalarının devreye girmesi de hem dekoratif olarak banyoların havasını değiştirmiş hem de kullanıcıların işlerini kolaylaştırmıştır.
Bu konuda da İtalyan dekorasyon tarzını yansıtan VOQ banyo mobilyası, 44 modeli ve yüzlerce modül alternatifiyle hem nihai tüketicilerin hem de mimar ve müteahhitlerin çözüm ortağı olmuştur. VOQ banyo mobilyaları grubunda, Seramiksan kendi üretmiş olduğu porselen karoları banyo mobilyalarının tezgahlarında da kullanarak bu anlamda yine sektörde bir farklılık yaratmış ve hem yerde hem de duvarda kullanılan karolarla banyo tezgahlarının uyumu ile dikkat çekmiştir.

Etiketler:

Seramiksan, seramik, mutfak, banyo, banyo mobilyaları, dekorasyon, tasarım

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter