Yapı Magazin
''Aldea Olarak Hem Isıtma Hem de Soğutma Alanlarında Sektörün Tüm İhtiyaçlarına Yönelik Çözümler Sunuyoruz''

''Aldea Olarak Hem Isıtma Hem de Soğutma Alanlarında Sektörün Tüm İhtiyaçlarına Yönelik Çözümler Sunuyoruz''

Aldea Isıtma Sistemleri, enerji verimliliği yüksek sistemler kurarak, fosil yakıtlı eski sistemleri bugünün en verimli cihazı olan ısı pompaları ile yenileyerek, ülke ekonomisine ve çevreye katkıda bulunuyor. Pazara sundukları yüksek verimlilik sunan Aldea ALD-EQ-MB serisini, sektörün tüm ihtiyaçlarına sundukları çözümleri, Türkiye’de ve dünyada ısı pompaları pazarını konuştuğumuz Aldea Finans ve Pazarlama Müdürü Ozan Çakır, “Aldea Isıtma Sistemleri olarak endüstriyel cihaz pazarında iyi bir konumdayız. Bu konumumuza bilgimiz, becerilerimiz ve tecrübemiz sayesinde ulaştık. Gelişmeye ve geliştirmeye devam ettikçe mevcut konumumuzu korumaya ve daha ileri noktalara taşımaya devam edeceğiz.” dedi.
Kısa süre içinde endüstriyel ve ticari ısı pompası çözümlerinde lider konuma ulaşan Aldea, ürün çeşitliliğini artırarak her ihtiyaca uygun çözümler sunuyor. Uzun vadede hem tüketici açısından ekonomik hem de çevre ve karbon salınımı açısından zararsız olan ısı pompası kullanımının Türkiye’de sürdürülebilirliğini nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Bu sorunuzu, ülkemizde ve dünyada kullanılan yakıt maliyetlerinin hızla yükselmesi, şirketlerin karbon salınım miktarları ve uluslararası ticarette aktif firmalar ile entegre çalışan Türkiye olmak üzere 3 başlık altında değerlendirmek isterim. 
Ülkemizde ve dünyada yakıt maliyetlerinin sürekli artması sebebiyle sanayide doğalgaz ve kömür kullanan işletmeler, konutlar, seralar ve tavuk çiftlikleri yakıt maliyetlerini düşürmek için ısı pompası cihazlarını tercih etmektedirler. 
Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimi her geçen gün artmaktadır. Karbon salınım miktarını düşürmek ve maliyetlerini azaltmak isteyen küçük ya da orta ölçekli işletmeler güneş enerjisi ile entegre çalışan sistemlere yönelmektedir. Bu noktada elektrik ile çalışan ısıtma ve soğutma sistemleri ön plana çıkıyor.
Türkiye’nin sanayi kuruluşlarının neredeyse tamamı uluslararası ticaret ile entegre bir şekilde ilerlemektedir. Uluslararası ticarette aktif yer alan Avrupa ve Amerika merkezli firmalar, son yıllarda karbon salınım miktarlarını azaltacak çalışmalar yapmak ile birlikte kendi bünyesindeki organizasyonlar dışında, tedarikçi ve partner firmalarından da aynı anlayışı talep etmektedir. 
Bu talep, Türkiye’de sanayi ve endüstriyel çiftçilik alanında faaliyet gösteren firmaların karbon salınımını düşük seviyelerde tutmak için kömür ve doğalgaz (fosil yakıtlar), kullanımını minimuma indirme eğilimi içerisinde olmaları anlamına gelmektedir.
İlk üç maddede saymış olduğum sebeplerden dolayı ülkemizde ve dünyada ısı pompası kullanımının, gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. 
“Ürünlerimiz minimum elektrik enerjisi tüketimi olacak şekilde tasarlanmaktadır”
Pazara sunduğunuz yüksek verimliliğe sahip Aldea ALD-EQ-MB havadan suya Monoblok Inverter ev tipi ısı pompaları serinizden bahsetmek isteriz. ALD-EQ-MB  serinizin özelliklerinden, sağladığı avantajlarından, ısı pompalarınıza entegre edilmiş DC Inverter Teknolojisi'nden bahsedebilir misiniz? Inventer teknolojisi nasıl çalışır, inventer teknolojili ısı pompası sistemlerinin faydaları nelerdir?
Isı pompalarımız +7 C° dış hava sıcaklığı (A7W35) +35 C° çıkış suyu sıcaklığı çalışma kondisyonlarına göre sınıflandırılmaktadır.
A7W35, günümüzde ısı pompalarını kapasitelendirme için referans noktasıdır. Örnek vermek gerekirse, 16 kW hava kaynaklı bir ısı pompası almak istediğinizde bütün üreticiler size A7W35 çalışma kondisyonunda 16 kW kapasite veren bir ürün sunmak zorundadır. 
Ürünlerimiz, bu standartları sağlamak için minimum elektrik enerjisi tüketimi olacak şekilde tasarlanmaktadır. 
Günümüzde fanlarda ve kompresörlerde kullanılabilecek en iyi teknoloji, DC Inverter teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde 16 kW’lık bir ısı pompasının içerisinde yer alan fan ve kompresörün gerektiğinde kendini kısarak 4-16 kW kapasite aralığında çalışabilmesi ve buna uygun elektrik tüketmesi  sağlanmaktadır. 
Aynı zamanda ısı pompalarımızın üzerinde yer alan evaporatör yüzeyi daha etkin kullanılarak elektrik sarfiyatının daha düşük olması sağlanmaktadır.  
Küresel Hava Kaynaklı Isı Pompaları Pazar Araştırması Raporu'na göre, Küresel Monoblok Hava Kaynaklı Isı Pompaları pazar büyüklüğünün 2023’te 6,8 milyar dolar olduğu ve 2023’ten 2030’a kadar %7,7’lik bir YBBO ile büyüyerek 2030’da 12,4 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmekte. Monoblok Hava Kaynaklı Isı Pompaları üreticileri arasında yer alan Aldea’nın pazar değerlendirmesini alabilir miyiz? Piyasaya sunduğu Aldea Monoblok Isı Pompaları özelliklerinden ve avantajlarından bahseder misiniz? 
Isı pompası uygulamalarının sürekli artacağını görebiliyoruz. Türkiye pazarındaki talebi endüstriyel bazda bizimle birlikte iki ya da üç firma daha sırtlanacaktır. 
Bu durumun sebebi mekanik tesisat sektöründe çalışan firmaların, mühendislik altyapılarının gittikçe bozulması ve ekonomik kaygı ile hareket etmeleridir. Yeni mühendislik firmalarının arzı azalmaktadır.
Bizim sektördeki en büyük avantajımız, tecrübeli bayilerimiz ve personelimizdir.
Aynı zamanda beyaz eşya üretimi yanında şofben, termosifon gibi yan ısıtma ürünleri satan büyük firmaların bu tarz mühendislik altyapılarını oluşturmak ile ilgili çalışmalarının olmadığını görüyoruz. Bu nedenle endüstriyel bazda bizim gibi tecrübe sahibi 3-4 firma dışında başarıya ihtimal vermiyoruz.
Konut bazında ise geri dönüş yani servis hizmetini en iyi veren firmaların ayakta kalacağını düşünüyoruz. Bürokrasinin etkin ve yoğun olmadığı, müşterilerine daha hızlı dönüşler yapan fırmalar başarılı olacaktır.
“Havuzlu olan tüm otellerin ve villaların havuz ısı pompası kullanmaları gerekiyor”
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte havuz suyu ısı pompalarıyla ekonomik ve verimli şekilde havuz suyu hem ısıtabiliyor hem de soğutabiliyor. Aldea olarak devreye aldığınız havuz ısı pompalarınızın verimliliğini, saha ihtiyacı ve talep açısından değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz?
Ülke turizminde kiralık ev ve havuzlu villalara olan talep her yıl artış gösteriyor. Bu talep geçtiğimiz yıllarda Haziran-Eylül dönemini kapsarken günümüzde geçiş mevsimlerindeki nisan, mayıs, ekim ve kasım aylarını da kapsamaya başladı.
Bu aylarda konaklamayı tercih eden tatilciler havuzların yüzülebilir sıcaklıkta olmasını talep ediyor. Bu talep ise ısı pompaları ile kolaylıkla karşılanabiliyor.
Türkiye gibi bir ülkenin turizm yatak kapasitesinin 12 ay boyunca kullanılabiliyor olması gerektiğine inanıyoruz. Havuz ısı pompaları sayesinde 4 aylık bir süreci kabaca iki katına çıkarmış oluyoruz. Bu artış ile havuzlu olan tüm otellerin ve villaların havuz ısı pompası kullanmaya yöneleceklerini ve kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz.
Hava sıcaklığının yüksek olduğu aylarda ve günlerde, Bodrum’dan Antalya’ya kadar neredeyse tüm otellerin havuz soğutmaya ihtiyaç duyduklarını söylemek mümkün. 
Aldea olarak ihtiyacın da bilincindeyiz ve tüm cihazlarımız hem ısıtma hem soğutma yapabilecek şekilde çalışmaktadır. Bu farkındalık ile sektörün tüm ihtiyaçlarına çözüm sunuyoruz.
“Tek bir cihazla ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacının karşılandığı ve yıllık elektrik tüketiminin çatılarda kullanılan güneş panelleri ile sağlandığı bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz”
Aldea olarak ısı pompalarının kullanımının yaygınlaştırılması konusunda yürüttüğünüz çalışmalarınız nelerdir? Isı pompalarının özellikle yapı sektöründe kullanım alanlarından ve öneminden bahseder misiniz?
Isı pompalarının yaygınlaştırılması konusunda sektörde bulunan firmalara sürekli eğitimler veriyoruz. Eğitim içeriğimizde, ısı pompalarının kullanım alanları, kapasite hesapları, doğru ve verimli uygulamalar, ısı pompaları ile kullanılabilecek yan ekipmanlar hakkında bilgiler yer alıyor. Ayrıca Yapı Magazin gibi kuruluşlar aracılığı ile sektörü doğru bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.
Tek bir cihazla ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacının karşılandığı ve yıllık elektrik tüketiminin de mümkün mertebe çatılarda kullanılan güneş panelleri ile sağlandığı bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz.
Bildiğiniz gibi fotovoltaik panellerin evsel kullanımında henüz yıllık elektrik mahsuplaşması yok. Umuyoruz ki gelecek yıllarda işletmelerdeki gibi yıllık mahsuplaşma evsel kullanım için de kanunen gerçekleşir.
Güneş enerjisi ile elektrik kullanımının artacağını ve ısı pompasının tercih edilmesi ile daha çevre dostu bir sürece girerek karbon salınımını da ciddi şekilde azaltabileceğimizi düşünüyoruz.
Türkiye’de ve dünyada ısı pompaları pazarını değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz, pazarın bundan sonra izleyeceği yol haritası ve ısı pompaları teknolojilerinin gelişimi noktasında öngörüleriniz nelerdir? Aldea’nın pazardaki konumunu değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz?
Aldea Isıtma Sistemleri olarak endüstriyel cihaz pazarında iyi bir konumdayız. Bu konumumuza bilgimiz, becerilerimiz ve tecrübemiz sayesinde ulaştık. Gelişmeye ve geliştirmeye devam ettikçe mevcut konumumuzu korumaya ve daha ileri noktalara taşımaya devam edeceğiz. 
Sektördeki bilgi ve becerilerimizi Avrupa pazarına taşımak adına Almanya merkezli bir firma daha kurduk. 2024 yılında faaliyete geçecek olan firmamız ile tecrübe kazanmaya devam edeceğiz.
Son olarak neler eklemek istersiniz?
Doğamızı korumak için sürdürülebilir bir yaşama uygun araç gereçlerin kullanılmasının zorunlu olduğunun altını çizmek istiyorum. 
Geçmiş yıllarda Türkiye’de ölçülen en yüksek deniz suyu sıcaklığı İskenderun’da 31 C° olarak gerçekleşmiştir. Bu sene ise İzmir-Güzelbahçe’de 35 C° olarak yeni bir rekor ile tanıştık. Son 10 yıldır da daha sıcak ekosistemlerden denizlerimize bazı türlerin hızlı ve etkin şekilde yayıldığını, bunun bölgemiz için de bir ekolojik tehdit olduğunu biliyoruz. Deniz suyu sıcaklığının daha önce ulaşmamış olduğu seviyelere ulaşması, orman yangınlarındaki artışlar, halihazırda yaşadığımız su kıtlığı ve belki kimsenin 20-30 yıl sonrasını düşünmemesi gibi gerçeklerin daha çok farkında olmalıyız. 
Biz kendi üzerimize düşeni, enerji verimliliği yüksek sistemler kurarak, Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu fosil yakıtlı eski sistemleri bugünün en verimli cihazı olan ısı pompaları ile yenileyerek, ülke ekonomisine ve çevremize sahip çıkarak yaptığımızı düşünüyoruz.
Biz ALDEA olarak bu hedefte ilerlemeye devam edeceğiz.
Etiketler:

#aldea #ısıpompaları

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter