Yapı Magazin
Devamını Oku

İnşaat Demiri Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

İnşaat demiri hakkında bilginiz vardır, ancak bu demirlerin farklı değerlere ve kullanım alanlarına sahip olması hangi demirin kullanılması gerektiğinin de bilinmesini gerektirir. Her ne kadar bu hesaplamaları yapmak mühendislik işlemi olarak biliniyor olsa da yine de demir hakkında bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Demir inşaatta kullanılan temel malzemeler arasında yer alır. Uygul..
Devamını Oku

İnşaat Mühendisinin Görevleri Nelerdir?

Türkiye’de bilinen ve sevilen bazı meslek gurupları var. Bunlardan bir tanesi de inşaat mühendisliğidir. Her üniversitede bu bölümün olması ve inşaat sektörünün artması bu mesleğe olan ilgiyi artırmış ve giderek de daha popüler bir hal kazandırmıştır. Peki, herkesin adını bildiği ama ne yaptığını çok fazla bilmediği inşaat mühendisinin görevleri nelerdir? Bu makalemizde inşaat mühendisi ne i..
Devamını Oku

Hazır Beton Nedir?

Hazır beton kelimesini her alanda çok sık duyuyoruz. Peki bu hazır beton nedir? Normal betondan farkı nelerdir ve hazır beton nerelerde kullanılır?  Hazır beton demek son kullanıcıya teslim edilmek üzere hazırlanmış olan betona verilen isimdir. Hazır betonda tüm malzemeler birleştirilmiş ve karıştırılmış olarak şantiye alanına kadar araçla taşınır ve adından anlaşılacağı gibi direk ku..
Devamını Oku

Bims Nedir? Nerelerde Kullanılır?

İnşaatlarda en sık kullanılan yapı malzemesi olan Bims, hafif, ısı ve ses yalıtımına karşı etkili ve depreme dayanıklı olan malzemedir. Bims beyaz çimentodan üretilir ve bu sayede daha dayanıklı ve güçlü olur. Bu makalemizde bims nedir? Bims nerelerde kullanılır ve bims özellikleri nelerdir? Bilgilendirelim istedik.  Bims Nedir?  İlk olarak Romalılar döneminde kullanılmaya başl..
Devamını Oku

Beyaz Beton Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Beyaz betonun standart gri betondan farkı renginin beyaz olmasıdır. Betonun beyaz olmasının nedeni ise içeriğinde bulunan hammaddelerin rengi ve saflığından kaynaklanmaktadır. Beyaz betonda kullanılan hammadde şekli, saflığı ve rengi nihai olarak beyazlık derecesinde etki eder Beyaz betonun tercih edilmesinin en önemli nedeni estetik görüntüsüdür. Dekoratif olarak avantaj sağlayan bu beton ..
Devamını Oku

Beton Yol Nedir?

Yolları genelde asfalt olarak biliyoruz, ancak yol yalnızca asfalttan değil aynı zamanda betondan da yapılır. Karayolları Genel Müdürlüğü beton yol kaplamaları, çimento betonu kullanılarak yapılır ve üzerinden geçen dingil yüklerinin tabana iletilmesini sağlayan bir üstyapı kaplama türü olarak bilinir. Beton yol her yere yapılmaz. Trafiğin ihtiyacına yönelik tasarlanır ve esnek bir tasarım im..
Devamını Oku

Sağlıklı Bir Hava İçin Doğru Klima Bakımı ve Temizliğini Aksatmayın

Yaz mevsiminin yüksek sıcaklık değerleriyle hissedilmeye devam ettiği bugünlerde klimaların performansı önem kazanırken uzmanlar klima bakımının yılda bir kez, filtre temizliğinin ise üç ayda bir yapılmasını vurguluyor. Klimanın kullanım sıklığı ve mekânın büyüklüğüyle paralel olarak iklimlendirme veriminin değişeceğine dikkat çeken E.C.A. uzmanları, gerekli önlemler alınmadığı takdirde kullanıcın..
Devamını Oku

“KarKim Olarak Tüm Fabrikalarimizda Dünyanın En Teknolojik Üretim Tesislerini Kullanarak Standardı ve Kalitesi Yüksek Ürünler Üretiyoruz”

Yarım asrı aşkın Kar Group bilgi, deneyim ve proje gücünü profesyonel kadrosu ile birleştiren KARKİM Yapı Kimyasalları, yeni yatırımları, inovatif ürünleri ve geniş ürün gamı ile sektöre bütüncül çözümler sunuyor. Kar Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Üçüncü ve KarKim Satış ve Pazarlama Müdürü Ata Şamil Namlı ile KarKim’in yeni yatırımlarını, yapı kimyasallarında teknolojik gelişmeleri..
Devamını Oku

“Beton Yol Uygulamaları İçin Geliştirdiğimiz Kimyasallarla Yapıda Performansı Üst Seviyeye Çıkarıyoruz”

Formaldehit reçineleri ve su bazlı tutkal üretimi yapmak üzere Türkiye’de kurulan ilk firma olan Polisan Kimya, AR-GE çalışmaları ve inovatif ürünleriyle sektörde fark yaratıyor. Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, Polisan Kimya’nın beton yol uygulamaları için yapılarda performansı en üst seviyeye çıkaran ürünlerini, AR-GE çalışmalarını, gelişen kimyasal katkı teknolojisinin maliyet, sür..
Devamını Oku

İngiltere Boya Sanayicileri Derneği’nin Tek Türk Boya Markası: Akçalı Boya 

1912 yılından beri faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan BCF’nin (British Coatings Federation – İngiltere Boya Sanayicileri Derneği) ilk ve tek üye Türk Boya markası Akçalı Boya oldu. 25 ülkeye markasını taşıyan Akçalı Boya, 2017 yılında girdiği İngiltere pazarında büyümesini sürdürüyor. Birleşik Krallık’ta 700’ü aşkın satış noktasında ürünleri bu..
Devamını Oku

Apel’den Kusursuz ve Rijit Görünüm Sağlayan İnovatif Ürünler

Kimya sektörünün öncü şirketlerinden BETA Kimya A.Ş., yapı ve inşaat sektörüne yönelik inovatif ürünleriyle sektör profesyonellerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. BETA Kimya AR-GE merkezi tarafından geliştirilen yeni APEL Tuğla ve Gaz Beton Yapıştırıcı, özel formülü sayesinde havadaki nemle hızla kürlenerek ısı yalıtım levhalarından dekoratif taşlara kadar pek çok yapı elemanının ku..
Devamını Oku

“AR- GE Çalışmalarımız ile Sektöre Uygun Katkılar Üretmeye Devam Ediyoruz”

Yapı kimyasalları alanında dünya liderlerinden olan Chryso, yapı sektörüne yenilikçi çözümler ve teknikler sunuyor. CHRYSO AR-GE ve Kalite Direktörü Oytun Emre Yapı Magazin dergisine özel gerçekleştirdiğimiz röportajımızda CHRYSO’nun sürdürülebilirlik noktasında attığı adımları, yeni ürünlerini ve CHRYSO olarak yer aldıkları kamu projelerini anlattı. CHRYSO Grup, 2021 yılında Dünya’nın en k..
Devamını Oku

Kimpur’un 65 Bin Ton Kapasiteli Üretim Tesisinin Temeli Atıldı

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi içinde yer alan Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), Düzce üretim tesisinin inşaatı için harekete geçti.  Ayakkabı, otomotiv, mobilya, ısıtma-soğutma ve yalıtım-inşaat gibi farklı sektörlerde kullanılan poliüretan sistemler üreten kimya sanayi şirketi Kimpur, yaptığı yatırımlarla sürdürülebilir büyümesine devam e..
Devamını Oku

“Gelişen Teknolojiyle Birlikte, AR-GE ve İnovasyona Yapılan Yatırımlar Üretim Kalitesini Artırıyor”

Türkiye boya sektörü, uluslararası standartlara uygun kaliteli ürünleriyle gerçekleştirdiği ihracatta Avrupa genelinde önemli bir yer tutuyor. BOSAD (Boya Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın AKÇALI ile BOSAD’ın gerçekleştirdiği faaliyetleri, çevre dostu “yeşil boyalar”ın sürdürülebilirlik için önemini ve 2022 yılının ilk çeyreğinde boya sektörünün durumunu konuştuk. BOSAD..
Devamını Oku

“Yapı Sektörü Yeni Teknolojiler, Sürdürülebilir Ve İnovatif Malzemeler İle Geleceği Şekillendiriyor”

Beton katkı maddeleri, betonun vazgeçilmez bileşenleri arasında yer alıyor ve gelişen beton katkı teknolojileri, daha sürdürülebilir ve inovatif betonların oluşmasını olanaklı kılıyor. Katkı Üreticileri Birliği’nin (KÜB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Osman İLGEN, beton ve beton katkılarıyla ilgili sektörü değerlendirdiği röportajımızda KÜB’ün gerçekleştirdiği çalışmaları ve yeni beton katkı teknol..
Devamını Oku

Bakan Varank: “Kimya Teknoloji Merkezi Test Ve Analizde Dışa Bağımlılığı Azaltacak”

Türk kimya sektörü ihracatının çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından projelendirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile hayata geçecek Kimya Teknoloji Merkezi (KTM) faaliyete geçmeye hazırlanıyor.  Yüksek teknolojili ve katma değerli yerli ürün geliştirme vizyonu ile Türkiye’de bir ilk olacak “Kimya Teknoloji Merk..
Devamını Oku

“Uluslararası Rekabet İçin, Çifte Dönüşümün Hızlandırılması Gerekiyor”

 Sektör, kamu ve üniversiteler nezdinde Türkiye’deki BIM uygulamaları ile ilgili yapılan çalışmaları yeterli buluyor musunuz? Gerekli bilincin oluşması, yetkin personele ulaşma ve verimli projelerin gerçekleşmesi için nasıl çalışmalar yapılmalı?Maalesef, kamu ve üniversitelerde BIM uygulamaları ile ilgili çalışmalar yeterli değil. S..
Devamını Oku

Doğa ve Doğal Görünen Tasarımlara Modern Dokunuş: Akik Modeli

 Bodrum Mutfak Mobilya, country tarzı doğal ahşap modelli Akik Mutfak ile doğala ve doğal görünen tasarımlara modern dokunuşlarıyla farkındalık katıyor. “Yaşayan mutfak” tanımlaması hem sunduğu ortam, hem de ağacın kullanımı boyunca form kazanmaya devam eden canlı yapısı ile gerçek bir anlam kazanıyor.  Birbirinden farklı renk ve desenleri mutfak modelle..
Devamını Oku

EPDM Membran Yapıştırmada Güvenli Çözüm: Bostik Epdm Tack Nötr

Hava nemi ile kürlenen ve nötr silikon esaslı bir ürün olan EPDM Tack Nötr, birçok yüzeyde astar kullanmadan uygulanabilme özelliğiyle de öne çıkıyor.Tek bileşenli kokusuz bir yapıştırıcı olan EPDM Tack Nötr, yalıtım işlerinde güvenle kullanılır, yarı mat bir bitiş sağlar. 600 ml’lik sosis ambalajlarda satışta olan ürü..
Devamını Oku

Dev Projelerin Çözüm Ortağı Wilo, Bumerang Kartal Projesine Değer Katıyor

 Üstün teknolojisi ile dünyada yaklaşık 150, Türkiye’de ise 30 yıldır faaliyet gösteren pompa sistemlerinin öncü markalarından Wilo, entegre çözümleriyle Türkiye'nin en prestijli projelerine değer katmaya devam ediyor. İstanbul’da inşa edilen Bumerang Kartal projesinin ısıtma soğutma hatlarından, yangın pompalarına, hidrofor..
Devamını Oku

Karbon Yol Haritası İle Sera Gazı Salım Verileri İncelenecek

 Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği organizasyonu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi dijital ortamda gerçekleşti. “İklim Dirençli Türkiye İçin Yeşil Toparlanma Atık ve Enerji Yönetiminin Rolü” temasıyla düzenlenen etkinlik, İTÜ Öğretim ..
Devamını Oku

Form, Webinar Serisi ile İklimlendirme Sektörünü Değerlendiriyor

 Form Grup iştirakleri Form Endüstri Ürünleri ve Form MHI Klima Sistemleri, gerçekleştirdikleri yüksek katılımlı webinarlar ile sektöre ve sektörün geleceğine dair önemli bilgiler paylaştı. Form, 56 yıllık sektör tecrübesi ve yenilikçi yapısıyla iklimlendirme sektörüne yön vermeye devam ediyor. AR-GE, üre..
Devamını Oku

Müteahhitler 24 Eylül'e Kadar İş Bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) daha önce yaptığı açıklamada, çimento sektöründeki fiyat artışlarına tepki olarak iş durdurma eylemi yapacaklarını belirtmişti. Bu kararını uygulamaya döken İMKON, 24 Eylül'e kadar inşaatlarını durdurdu.İMKON'dan yapılan yazılı açıklamada inşaat sektörünün 250 alt sektörü etkiled..
Devamını Oku

"Depremle Mücadelede Kaybedecek Zamanımız Yok"

 Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen depremde ilgili açıklama yaptı. Erdal Eren açıklamasında "kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acısını bugün de yüreklerimizde hissetmekteyiz. Depremle mücadelede kaybedecek zamanımız yok" dedi.  Erdal Eren aynı acıların tekrar yaşanmaması i..
Devamını Oku

"Depreme Dayanıksız Olan Yapılar Acilen Yenilenmelidir"

 Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 1988 yılından bu yana çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 17 Ağustos 1999’da yaşanan deprem felaketinin 22’inci yıl dönümünde deprem gerçeğini hatırlattı. Yavuz Işık, geçmişte birçok yıkıcı depreml..
Devamını Oku

Thea Modüler Serisi İle Dekorasyona Şıklık Katan Ürünler

Elektrik anahtarı ve priz sektörünün lideri Panasonic Life Solutions Türkiye, birçok fonksiyonel özelliğinin yanı sıra dekorasyonlara da şıklık katan ürün gurubu Panasonic TheaModüler’i tüketiciyle buluşturuyor. Panasonic Thea Modüler serisini tercih edenler sınırlı alanlarda modüler özelliğin avantajını yaşarken, geniş alanl..
Devamını Oku

Gün Işığı Renkleri Ödüllü Lightline Teknolojisi İle Mutfaklarınızda

 Gün ışığını mutfaklara yansıtan ve fütüristik tasarımıyla ortamlara farklı bir hava katan Lightline, Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından olan Plus X’ten Yüksek Kalite, Fonksiyonellik, Kullanım Kolaylığı ve Tasarım kategorilerinden 4 ayrı ödüle layık görüldü. Amerika’nın önemli tasarım yarışmalarından biri olan IDA 2..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter