Yapı Magazin
Dyo'nun AR-GE Odaklı Yenilikleri 46. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da Sektöre Işık Tuttu

Dyo'nun AR-GE Odaklı Yenilikleri 46. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da Sektöre Işık Tuttu

Türk boya sektörünün öncü markalarından Dyo, güvenilir ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe 46 yıldır katma değer yaratan organizasyonlarından biri olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da bir araya geldiğimiz Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal,  Dyo Satış Direktörü Alp Korkmaz, Dyo Pazarlama Müdürü Mukaddes Aydın ve Dyo Pazarlama İletişim Müdürü Didem Aysan Türkmen ile fuardan beklentilerini, fuarda sergiledikleri ürünlerini, yüksek AR-GE gücü ve sürdürülebilir inovatif çözümleriyle üretim gerçekleştiren Dyo'nun çalışmalarını konuştuk.
Türk boya sektörünün öncü markalarından Dyo için, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe 46 yıldır katma değer yaratan organizasyonlarından biri olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul nasıl geçiyor? Fuardan beklentilerinizi, yeni iş bağlantıları kurma ve markanın üretim gücünü artırma noktasında yürüttüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz?
Mehmet Mutlu Uysal: Bu yıl fuara ikinci kez katılıyoruz ve geçen seneye kıyasla standımıza gösterilen ilgi gerçekten yoğun. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizle oldukça yoğun temaslar geçirdik. Fuar bizim için çok faydalı ve Yapı Fuarı’nda genel katılım da oldukça yoğun. En büyük boya firmalarından biri olarak fuarın sunduğu fırsatlardan çok memnunuz. Mimarlar, ustalar, boyacılar ve bayi arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herkes standımızı ziyaret etti. 
“Türkiye’deki boya üreten firmalar arasında, pigmentleri pasta haline getiren tek firmayız”
Boya sektörünün trendlerini belirleyen DYO, hangi ürünlerini fuarda sektör profesyonelleri ile buluşturdu?  Ürünlerinizde fuarda öne çıkan detaylar nelerdir? 
Mehmet Mutlu Uysal: Fuarda, özellikle dış cephe için Akromax Suprema ve Dyo Shine gibi ürünlerimizi ön plana çıkardık. Akromax Suprema’nın ışığı yansıtma ve kolay uygulanabilirlik gibi özellikleri sayesinde boyacılarımız diğer ürünlerle 60 metrekarelik bir alanı boyarken, bizim ürünümüzle 80-82 metrekarelik bir alanı boyayabiliyorlar. Ürünümüzün verimliliği, kapatıcılığı ve uzun süreli UV direnci ile gurur duyuyoruz. Ayrıca, iç mekanlarda yüzde 10 düzeyinde enerji tasarrufu sağladığını da belirtmek isteriz.
Türkiye’deki boya üreten firmalar arasında, pigmentleri pasta haline getiren tek firmayız. Bu, ciddi bir AR-GE çalışması gerektiriyor. Dyo Shine ile ilgili olarak ise, fosforlu pigmentleri normal boyaya eklediğimizde, yansıma süresi kısa oluyor. Biz ise fosforlu pigmentleri pasta haline getirerek, istediğimiz her ürüne uygulayabilecek şekilde geliştirdik ve bu yenilik için patent başvurusunda bulunduk. Bu ürünün dünyada benzeri yok ve sadece hobi amaçlı değil, yol çizgileri ve güvenlik gibi alanlarda da kullanılacak potansiyele sahip. Güvenlik odaklı geliştirdiğimiz Dyo Shine, deprem gibi acil durumlarda fosforlu bir çıkış noktası göstererek hayat kurtarabilir.
Protherm Light ürünümüzle ilgili olarak, Türkiye’de bu ürünü üreten ilk ve tek firmayız. Çelik, 1053 derecede eriyor ve 550 derecede deforme oluyor. Ancak Protherm Light ile çeliği 240 dakika boyunca 300 derecede tutabiliyoruz. Bu, tahliye için çok önemli bir zaman dilimi sağlıyor. Ürünümüz, İstanbul Finans Merkezi gibi yapıların korunmasında kullanılıyor ve çelik, beton ve ahşap gibi farklı yüzeylere uygulanabiliyor.
Yansımalar Koleksiyonu ile de doğadan ilham alarak, doğanın renklerini ürünlerimize taşıdık ve bu sayede doğayla iç içe bir yaşam sunuyoruz.
“Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve etkileşimler, bu fuarın sektörde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor”
Dyo için Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul nasıl geçiyor? Fuardan beklentilerinizi, yeni iş bağlantıları kurma ve markanın üretim gücünü artırma noktasında yürüttüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz? Dyo, hangi ürünlerini fuarda sektör profesyonelleri ile buluşturdu?  Ürünlerinizde fuarda öne çıkan detaylar nelerdir? 
Alp Korkmaz: Dyo olarak bu fuara katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Geçen sene ilk kez katıldığımızda, bu kadar büyük bir ilgi beklemiyorduk. Daha küçük bir stantla başlamıştık ve fuarın sonunda, özellikle ihracat tarafından sağlanan ciddi katkılar sayesinde masraflarımızı çıkardığımızı gördük. Bu deneyimden yola çıkarak, 2024 yılı için Didem Hanım ve ekibi daha büyük bir stant rezervasyonu yaptı. Bu sene fuardaki ilginin beklentilerimizi aştığını gördük ve gelecek sene, imkanlarımız elverirse, daha da büyük bir stantla katılmayı planlıyoruz. Fuar bizim için oldukça verimli geçiyor. Diğer boya firmaları da var ancak sanırım biz biraz daha fazla ilgi çekiyoruz ve ihracat anlamında önemli katkılar sağlıyoruz. Büyük projeler yapan müteahhitlerimizi ağırladık ve onlarla önemli görüşmeler gerçekleştirdik.
Fuarı sadece boya ürünleri açısından değerlendirmemek gerekiyor; müşterilerimiz arasında inşaat sektörünün yanı sıra polyester, sanayi, deniz boyaları, duvar boyası ve kiremit boyası gibi farklı alanlarda faaliyet gösterenler de var. Bu çeşitlilik, bizimle iletişim halinde olan ve fuara katılan birçok katılımcıyı içeriyor. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve etkileşimler, bu fuarın sektörde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
Bu yıl öne çıkan ürünlerimizden Akromax Suprema, dış cephede 20 yıl garanti sunduğumuz kaliteli bir ürün. Yeni yalıtım sistemlerimizden Isolteco 110, taş yünü benzeri yalıtım sağlayan bir yalıtım sıvası. Hem maliyet avantajı hem de uygulama kolaylığı sunarak kullanıcıya zaman kazandırıyor. Dyo Shine ise önümüzdeki sene çok popüler olacak bir ürünümüz. Gündüz aldığı ışığı gece boyunca yansıtarak, yollarda, işaretlemelerde ve aydınlatmada kullanılarak elektrik ihtiyacını azaltacak ve enerji tasarrufu sağlayacak. Hobi Lux serimiz ise özellikle hanımefendiler tarafından çok beğeniliyor ve herkesin boyama ihtiyacını karşılıyor. Bu ürünlerimizle fuara katılmak ve sektördeki yerimizi sağlamlaştırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı.
“Yapı Fuarı, yalıtım, iç ve dış cephe çözümlerimiz gibi sürdürülebilir ve yenilikçi ürünlerimizi tanıtma fırsatı sunduğu için bizim için çok önemli”
Dyo için Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul nasıl geçiyor? Fuardan beklentilerinizi, yeni iş bağlantıları kurma ve markanın üretim gücünü artırma noktasında yürüttüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz? Dyo, hangi ürünlerini fuarda sektör profesyonelleri ile buluşturdu? Ürünlerinizde fuarda öne çıkan detaylar nelerdir? 
Mukaddes Aydın: Dyo olarak fuarın hareketliliğinden ve müşterilerimizin yoğun ilgisinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok firma, Dyo ile tanışmak ve yeni ürünlerimiz hakkında bilgi almak için standımızı ziyaret ediyor. Bu etkileşimler, fuarın verimli ve keyifli geçmesine katkıda bulunuyor. Yapı Fuarı, yalıtım, iç ve dış cephe çözümlerimiz gibi sürdürülebilir ve yenilikçi ürünlerimizi tanıtma fırsatı sunduğu için bizim için çok önemli.
Bu yılın fuar konseptinde, Dyo’nun 70. kuruluş yıldönümüne yakışır bir star olarak Akromax Suprema ürünümüzü öne çıkardık. Dış cephede 20 yıl garanti sunan ve çeşitli renk seçenekleriyle renklerini koruyabilen, saf akrilik esaslı bu ürünümüzle gurur duyuyoruz. Leke iticiliği, güneş ışınlarını yansıtma özelliğiyle sağladığı enerji tasarrufu, kolay temizlenebilir yüzeyler ve binanın nefes almasını sağlayan maksimum seviye hizmet gibi pek çok özelliğiyle dikkat çekiyor. Yapıda 20 yıl garanti sunarak hem yapının metal konstrüksiyonunu koruyacak hem de estetik duruşunu uzun süre koruyabilecek bir ürün.
Dyo Shine ise bizim için çok yeni ve heyecan verici bir ürün. Başlangıçta hobi serisi için düşündüğümüz bu ürün, çeşitli uygulamalarda çözüm oluşturacak potansiyele sahip. Güneş ışıklarıyla kendini şarj eden ve karanlıkta ışık yansıması yaparak kendi kendine ışık kaynağı oluşturan Dyo Shine, dekoratif ve estetik amaçlarla kullanılabilecek. Elektrik kesintilerinde, yangın çıkışlarında, merdivenlerde ve yol çizgilerinde yol gösterici olarak da kullanılabilir. Herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymaması, özellikle sürdürülebilirliğe katkı sağlayan bir özellik. Doğanın kendi kendine yetebilme ve enerji üretme döngüsünden ilham alarak, sürdürülebilirliğe yönelik ürünler geliştirmeye odaklandık. Akromax Suprema ve Dyo Shine, bu anlamda öne çıkan ürünlerimizden.
Protherm Light, yenilikçi bir ürünümüz olarak dikkat çekiyor. Özellikle AVM’lerde ve yüksek katlı binalarda kullanılan çelik konstrüksiyonlarda, yangın durumunda çeliğin mukavemetini koruyarak insanların tahliye edilmesine zaman kazandırıyor. Yanmaz özelliği ve yüzeye vuran alevin çeliğe ısıtmasını engelleyici yalıtım özelliği sayesinde, 240 dakikaya kadar test edilmiş ve yangın durumunda binanın çökmesini engelleyebilecek bir ürün.
Yansımalar Koleksiyonu ile sürdürülebilirlik konusunda, doğanın mükemmelliğini yaşamımıza taşımayı ve doğayı taklit ederek mükemmele ulaşmayı hedefliyoruz. Doğanın içindeki rahatlatıcı etkilerden ilham alarak, su sesinin tedavi edici gücünden renklerin psikolojimizdeki etkilerine kadar, doğayı evimize taşımayı amaçlıyoruz. Topraktan ve gökyüzünden aldığımız ilham tonlarıyla renkleri evimize taşıyarak, yaşanabilir, sürdürülebilir ve doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunuyoruz. Dyo olarak, ileri teknolojiler üzerine çalışan güçlü bir AR-GE ekibimiz var. Sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler geliştiriyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz ürünleri, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek şekilde en etkili biçimde geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yaklaşımımızla, sektördeki yenilikçi ve lider konumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz.
“Öne çıkardığımız ürünlerimiz ve renklerimiz büyük ilgi görüyor ve beklentilerimizin çok üstünde ziyaretçi ağırlıyoruz”
Dyo için Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul nasıl geçiyor? Fuardan beklentilerinizi, yeni iş bağlantıları kurma ve markanın üretim gücünü artırma noktasında yürüttüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz? Dyo, hangi ürünlerini fuarda sektör profesyonelleri ile buluşturdu?Ürünlerinizde fuarda öne çıkan detaylar nelerdir? 
Didem Aysan Türkmen: Yapı Fuarı, Dyo için oldukça önemli ve bu yıl fuar bizim için çok iyi geçiyor. Bu sene fuara güçlü ve hazırlıklı bir şekilde katıldık. Genellikle ürünlerimizi anlatmayı tercih etsek de, bu yıl standımıza farklı bir yaklaşım getirdik. Markamızı öne çıkaracak ve tüm katılımcıları çekecek bir stant tasarımı yaptık ve bu, fuarın en dikkat çekici stantlarından biri oldu. Bu başarıdan dolayı son derece mutluyuz. Bu yıl Dyo’nun 70. yılını kutluyoruz ve buna uygun bir şekilde standımızı tasarladık. Standımızda hem ürünlerimizi hem de renk koleksiyonumuzu sergiliyoruz. Öne çıkardığımız ürünlerimiz ve renklerimiz büyük ilgi görüyor ve beklentilerimizin çok üstünde ziyaretçi ağırlıyoruz. 
Geçen sene fuara katıldığımızda büyük bir taleple karşılaşmıştık ve bu yıl standımızın alanını genişletmemizin en önemli nedenlerinden biri buydu. Yaptığımız yatırımın karşılığını aldığımızı düşünüyoruz ve standımız her an dolup taşıyor. Türkiye’den ve yurtdışından gelen müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizle dolu bir fuar geçiriyoruz. İhracat yaptığımız ülkelerden gelen ziyaretçilerimizle bağlantılar kuruyoruz ve bu, fuarın verimli geçmesine katkıda bulunuyor. Fuarda hem inşaat boyalarını hem de yalıtım ürünlerini tanıtıyoruz ve aynı zamanda yeni renk koleksiyonumuzu lanse ediyoruz.
Bu yıl farklı ürün gruplarımızla fuardayız. Bu senenin yıldız ürünü olan dış cephe boyamız Akromax Suprema’yı geçen sene piyasaya sürmüştük ve bu yıl yoğun bir iletişim kampanyası başlatıyoruz. Pazarda fark yaratan bu ürün, 20 yıla kadar garanti veriyor ve sürdürülebilir ürünler kategorisinde değerlendiriliyor. Ürünün performansı ve binaya kattığı değerler çok olumlu. Renk solmalarına karşı dayanıklı ve binanın nefes almasını sağlayan bir boya. Ayrıca kendini temizleme özelliği sayesinde uzun süreli performans gösteriyor ve alkali dayanımı sayesinde binalarda beyaz lekelerin oluşmasını engelliyor.
Yalıtım ürünlerimiz arasında Isolteco ile su ve ısı yalıtımı sağlayan ürünümüz ve Protherm Light yangın dayanımı sağlayan ürünümüz bulunuyor. Yangın durumunda binaların zarar görmesinin en büyük nedenlerinden biri içindeki çelik yapının zarar görmesidir. Protherm Light, çelik yapının üzerine doğrudan uygulanan bir ürün olup, yangın durumunda binanın ana yapısının zarar görmesini engelliyor ve yaklaşık 240 dakika dayanım sağlıyor. Bu sayede, tahliye ihtiyacı doğduğunda, binadaki tüm canlıların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca, yalıtım şapımız olan Isolcap Fein'in tanıtımını da fuarda yapıyoruz. Lansmanını henüz yapmadığımız ancak duyurusunu yaptığımız Dyo Shine ürünümüz de var. Dyo Shine, karanlıkta parlayan bir boyamız ve bütün yüzeylere uygulanabilir. Doğal ve yapay ışık kaynaklarından şarj olabilen ve 12 saate kadar ışıma sağlayan bu ürün, hobi boyası olarak görülse de, acil çıkışlar, yol çizgileri, konser alanları, sinema salonları ve otoparklar gibi farklı kullanım alanlarına sahip. Dyo Shine, yaklaşık bir yıl süren denemeler sonucunda iyi bir performans gösterdi ve önümüzdeki dönemin yıldız ürünlerinden biri olacak. 
Renk koleksiyonumuza bu sene gerçekten çok önem verdik. Global tüketici trendleri ve ihtiyaçlarından yola çıkarak yarattığımız bu koleksiyon, özellikle pandemi nedeniyle ev, öz, kendilik ve doğaya dönüş ihtiyacını tetikleyen bir trendden ilham alıyor. Bu trendleri kullanarak Yansımalar Koleksiyonu'nu oluşturduk ve bu koleksiyon, doğayı evimize taşıyarak yaşanabilir, sürdürülebilir ve doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor. Yansımalar Koleksiyonu, evimize, özümüze ve doğaya dönme arzumuzu yaşam alanlarımıza taşıyan bir konsept üzerine kurulmuş. Dört farklı alt gruptan oluşuyor: su, gökyüzü, orman ve toprak yansımaları. Her bir alt grup, o elementin özünü temsil eden renklerle zenginleştirilmiş. Toplamda 23 renk bulunuyor ve bu renkler, 2024 yılının trend renk koleksiyonunu oluşturuyor. Bu koleksiyon, doğanın güzelliklerini evimizin konforuyla birleştirerek, huzurlu ve doğal bir atmosfer yaratmayı amaçlıyor.

Etiketler:

#dyo #yapıfuarı #turkeybuildistanbul #akromaxsuprema #dyoshine #prothermlight

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter