Yapı Magazin
“Yıllara Dayanan Tecrübemizle İş Ortaklarımıza En Hızlı ve Kaliteli Hizmeti Sunuyoruz”

“Yıllara Dayanan Tecrübemizle İş Ortaklarımıza En Hızlı ve Kaliteli Hizmeti Sunuyoruz”

Çatı ve cepheler en büyük enerji kayıplarının yaşandığı alanların başında geliyor. Enerji verimli, sürdürülebilir, konforlu ve sağlıklı yapıların yolu ise doğru malzemelerle, doğru uygulamacılar tarafından yapılmış çatı ve cephelerden geçiyor. Özellikle çatılarda projelendirme aşamasının yanı sıra hasarlı ve yıpranmış çatıların onarılması da hassasiyet gösterilmesi gereken noktalardan birini oluşturuyor. “Çatı ve yalıtıma dair her şey” mottosuyla sektörde hizmet sunan Nimeçatı, yılların verdiği tecrübeyle iş ortaklarına kaliteli ürünlerin yanı sıra hızlı bir hizmet sunuyor. Nimeçatı Çorlu Şube Müdürü Eyüp Tulunay ile endüstriyel yapılarda çatı uygulamalarını, son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen sosyal konut projelerini ve 2023 yılı hedeflerini konuştuk…
Çorlu, endüstriyel yapıların yoğunlukta olduğu bir bölge, burada nasıl çatı çözümleri sunuyorsunuz? Endüstriyel yapılarda ve sosyal konutlarda çatı uygulamaları nasıl değişiyor?
Sizin de belirttiğiniz gibi Çorlu, endüstriyel yapıların yoğunlukta olduğu bir bölge ve gerek sanayi siteleri gerek serbest bölgelerin olması, endüstriyel yapı konusunda bölgemizi oldukça önemli kılmaktadır. Aslında sadece Çorlu değil tüm Trakya artık sanayi bölgesi konumunda yer almaktadır.
Yapıların önemli bir parçasını çatılar oluşturmaktadır. Nimeçatı Çorlu Şubesi olarak endüstriyel çatı çözümlerinde profesyonel ekiplerimiz ile hizmet sunmaktayız. Endüstriyel yapılarda proje gerekliliklerini göz önüne alarak ihtiyaçları belirliyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda ise çözüm önerileri sunmaktayız.
Endüstriyel çatılar ile sosyal konutlardaki çatı uygulamaları, çatının bulunduğu iklim koşulları, taşıyıcısının özellikleri, yapının boyut ve tasarımı, kullanılacak çatı örtü malzemesi, yapının çevresi ile uyumu, mevcut yönetmelik ve kanunlar ile toplam maliyet üzerinden değişim göstermektedir.
Nimeçatı Çorlu Şube olarak yapı sektöründe faaliyet gösteren pek çok önemli markanın ürünlerini sektörle buluşturuyorsunuz. İş birliği kurduğunuz markalarda aradığınız kriterler nelerdir?
Nimeçatı kurulduğu ilk günden bugüne kadar edinmiş olduğu bilgi ve tecrübe birikimini sunduğu hizmete yansıtmaktadır. Sektörde farkımızı tam da bu noktada ön plana çıkarmaktayız. Yapılan işte ideal sonuca ulaşmanın doğru malzeme seçimi ile olacağının farkındayız. Bunun için de sektörünün önemli markaları ile çalışmaktayız.
Tecrübenin en kısa ve en doğru bilgi olduğunun farkındayız. Bu nedenle iş birliği yaptığımız markaların ürünlerine hâkim olması, uygulama bilgilerinin bulunması ve en önemlisi bir iş disiplinlerinin olması gerekmektedir. Sektörün gelişimine katkıda bulunmak için tedarikçi sayımızı yukarıda saymış olduğum kriterler doğrultusunda her dönem artırmaktayız.
“Çatı ve cephe ürünleri mimari açıdan yapıları tamamlayan ve çevresel etkilerden izole eden önemli yapı malzemeleridir”
Türkiye bir kentsel dönüşüm sürecinde ve eski yapıların yerini enerji verimli ve daha sağlam yapılar almaya başladı. Bunun yanı sıra sosyal konut projeleri de sık sık gündeme geliyor. Kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde çatı ve cephelerde uygulama, malzeme ve yapı kabuğu olarak nasıl bir değişim yaşanır?
Türkiye kentsel dönüşüm sürecine girerken, eski yapıların yerini enerji verimli ve daha sağlam yapılar almaya başladı. Bunun yanı sıra sosyal konut projeleri de sık sık gündeme geliyor. Bu projelerde de çatı ve cephe uygulamalarında değişimlerin meydana geldiğini söyleyebiliriz.
Çatı ve cephe ürünleri mimari açıdan yapıları tamamlayan ve çevresel etkilerden izole eden önemli yapı ürünleridir. Bu ürünler estetik ve fonksiyon olarak yapının hiçbir bölümünde bu kadar iç içe değildir. Dolayısı ile hem kullanıcısına yeterli konfor sağlamalı hem de uygulandığı binaya göre tamamlayıcı olmalıdır. 
Çatı ve cephe birbiriyle bağlantılı ve yapı sektörü de son dönemlerde kendini sürekli yeniliyor. 
“GES kurulumunda çatının keşfi, statik durumu, malzeme seçimi ve kurulumu önemlidir”
Dünyanın gündem maddelerinden birini de sürdürülebilirlik çalışmaları oluşturuyor ve enerji verimliliği çalışmaları önem kazanıyor. Bu noktada çatılarda güneş enerji sistemleri de sıklıkla tercih ediliyor. Güneş enerji sistemlerinin uygulanacağı çatıların hangi özelliklere sahip olması gerekir ve hangi malzemeler tercih edilmeli?
Günümüzde fosil yakıtların azalması ve yarattığı çevresel problemler hem bu kaynakların ölçülü ve ekonomik biçimde kullanımını zorunlu kılmakta hem de enerji verimliliğinin sürdürülebilir olması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ekonomik büyüme ve gelişmede önemli bir etken olan enerji, yaşam standartlarının yükseltilmesinde de hayati bir rol oynamaktadır. 
Doğalgaz ve kömür gibi fosil yakıtlar yüksek maliyeti nedeniyle kullanıcıları zorlarken güneş enerjisi tamamen sınırsız ve ücretsiz bir kaynak olarak ön plana çıkmaktadır. İlerleyen süreçte herkes kendi enerjisini üretebilir ve tüketim fazlasından kazanç sağlayabilir konuma gelecektir. Tüm bunların yanında yerli ve milli olması gereken ilk sektör enerji sektörüdür. Bu noktada dışa bağımlı olmamamız gerekmektedir. 
GES kurulumunda dikkat edilmesi gereken birçok konu mevcuttur. Bunlar kısaca çatının keşfi, statik durumu, malzeme seçimi ve kurulumdur. Endüstriyel çatılarda aparatlar bulunmaktadır. Çatıyla güneş enerji sisteminin ayarının ise çok iyi yapılması gerekmektedir. Bu noktada ise uygulayıcının bilinçli olması önemlidir. 
“Yeşil çatı ve duvar teknolojileri ile yüksek güneş yansıtıcılığı değerine sahip cephe malzemeleri kentsel ısı sıcaklığının düşürülmesinde etkin materyallerdir”

Yeşil çatı sistemleri ve dikey bahçe olarak da adlandırılan yeşillendirilmiş duvar teknolojilerine olan talep arttı. Yeşil çatı sistemleri ve yeşillendirilmiş duvar teknolojilerinin kentsel ısı adalarına, mimari tasarıma ve yalıtıma etkileri nelerdir? Nimeçatı Çorlu Şube olarak yeşil çatı uygulamaları için nasıl çözümler sunuyorsunuz?
Evet son zamanlarda gördüğümüz yeni projelerde yeşil çatılara ve dikey bahçelere olan talebin arttığını görüyoruz. Kentsel ısı adası etkisi kısaca şehirdeki ortalama hava sıcaklığı değerlerinin kırsal alanlara göre daha yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu hava sıcaklığı farkları 3-4°C olabilmektedir. Bu da ciddi bir fark anlamına gelmektedir.
Bütün gün güneş ışınları yapı malzemeleri tarafından fazlaca emilmekte ve ortamın sıcaklık değerlerini arttırmaktadır. Gece olduğunda ise, emilen ısı ortama yayılmaya başlamakta ve böylelikle oluşan sıcaklık farkları gün boyu etkisini devam ettirmektedir. Bununla birlikte, yağmur suları kent yüzeylerinde hızla drene olmakta ve böylelikle buharlaşmayı azaltmaktadır. Buharlaşma azaldığından dolayı ısı kaybı kısıtlanırken, ısı döngüsü azaldığı için kentlerdeki hava sıcaklığını arttıran bir etken hâline gelmektedir. Bu nedenle yeşil çatı ve duvar teknolojileri ile yüksek güneş yansıtıcılığı değerine sahip cephe malzemeleri kentsel ısı sıcaklığının düşürülmesi bakımından etkin materyallerdir.
Nimeçatı Çorlu Şube olarak bu özelliklerde malzemeleri sektöre sunarken sistem seçimi konusunda iş ortaklarımızı yönlendiriyor ve tasarımlarının yapılmasına yardımcı oluyoruz.
Hasarlı ve yıpranmış çatılar büyük oranda enerji kaybına neden oluyor. Sağlıklı ve uzun ömürlü çatılar için inşa aşamasında malzeme seçiminden bakımına kadar hangi noktalara dikkat edilmesi gerekiyor?
Birçok kişi bunu gözden kaçırıyor. Çatıların hangi malzemelerden yapıldığını, malzemelerin zayıf yönleri ile güçlü yönlerini ve onu her yıl bozulmamış durumda tutmak için ne yapmaları gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Evet, bir çatı önemlidir ancak binanın hangi çatının yapılacağını seçmek göründüğü kadar kolay değildir. Bunun nedeni, uygun bir seçim yapılmadan önce birçok şeyin dikkate alınması gerektiğidir. Bunlardan biri çatı tadilatında konusunda uzman kişilerin yer almasıdır. Aksi takdirde bilinçsizce yapılan çatı uygulamaları çatılara daha fazla zarara yol açabilmektedir.
Çatı malzemeleri birçok farklı açıdan değerlendirilebilir. Bunlar uzun ömürlülük, estetik, dayanıklılık, sistem ağırlığı, maliyet, bakım gereklilikleri, enerji verimliliği, yeniden satış değeri diyebiliriz. Gerçekten kaliteli bir çatı yapılması binanın değerini de artırıyor. 
2022 yılının son çeyreğine giriş yaptık. 2022 yılı Nimeçatı Çorlu Şubesi için nasıl geçti? Nimeçatı Çorlu Şubesi olarak önümüzdeki yıl için hedefleriniz ve 2023 yılından beklentileriniz nelerdir?
2022 yılı pandeminin etkisini yitirmesiyle seneye pozitif olarak başladık, fakat şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu bir anda dünya ve ülkemizde sıkıntılar baş gösterdi. En büyük sıkıntılar enerji fiyatlarının artışı ve tedarik ağının sekteye uğraması oldu.
Tüm dünyada baş gösteren bu olumsuz havaya rağmen Nimeçatı ve Çorlu Şubesi olarak 25 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile satış ve tedarik ağımızda herhangi bir problem olmadan her zamanki gibi müşterilerimize en iyi en hızlı ve en kaliteli hizmeti vermekten geri kalmadık. Gerek eğitimli ve tecrübeli personelimiz gerek her daim dolu ve güncel olan depomuz ile müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam ettik. 2022 sonunu beklediğimiz hedefleri yakalayacağımıza inanıyorum. 
2023 seçimlerini öngörerek olumlu ve olumsuz her türlü duruma hazırlıklıyız. Kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle birlikte gündeme gelen TOKİ projesi inşaat sektörüne bir hareketlilik getirecektir.  
Kendimize güveniyoruz ve 25 yıllık bir firma olarak birçok krizden güçlenerek çıktık ve dimdik ayaktayız. 2023’te de aynı istek ve azimle tüm ekibimle hazırız.
Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?
Öncelikle böyle bir fırsatı bana verdiğiniz için Yapı Magazin dergisine teşekkür ederim.  Ayrıca dergi okuyucularına da kıymetli vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ederim…

Etiketler:

Nimeçatı, Eyüp Tulunay, Nimeçatı Çorlu Şubesi, çatı ve cephe sistemleri, yeşil çatılar,

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter