Yapı Magazin
Müşteri Memnuniyetini İş Süreçlerinin Odağına Alan Mil Enerji, İnovatif Ürünleri Sektörle Buluşturuyor

Müşteri Memnuniyetini İş Süreçlerinin Odağına Alan Mil Enerji, İnovatif Ürünleri Sektörle Buluşturuyor

Yenilenebilir enerji sistemlerinde dünyadaki gelişmeleri takip edip sektörün beğenisine sunan Mil Enerji, bir yandan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı noktasında bilinci artırmayı hedeflerken diğer yandan da yenilenebilir enerji sistemlerinden hangisinin kullanıcıya daha uygun olduğu konusunda araştırma yaparak iş ortaklarına çözümler sunuyor. Mil Enerji’nin sektöre sunduğu inovatif ürünleri, deneyimleme ve showroom mağazasını ve sektörün en yeni ürünlerinin kullanıcılarla buluştuğu sanal mağazasını konuştuğumuz Mil Enerji Kurucusu ve Genel Müdürü İbrahim Albaylı, taşınabilir güç cihazlarından güneş enerji panellerine, solar aydınlatma çözümlerinden şarj istasyonlarına kadar sektöre sunduklarını cihazların özelliklerini anlattı.

Mil Enerji ile gerçekleştirdiğimiz ilk röportajımız. Bu nedenle öncelikle Mil Enerji’nin sektöre sunduğu çözümlerden, AR-GE çalışmalarından ve ürün gamından konuşmak isteriz. Temiz enerji kullanımı konusunda bilinci artırmayı amaçlayan bir firma olarak sektöre sunduğunuz enerji çözümlerinizden, ürün gamınızdan ve AR-GE çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Mil Enerji olarak yenilenebilir enerji mühendisliği ve AR-GE çalışmaları ile 2007 yılında İstanbul’da faaliyete geçtik. Distribütörü olduğumuz dünya standartlarına uygun ürünlerimiz ile bir yandan yenilenebilir enerji kullanımını artırırken diğer yandan da insanları temiz enerji kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi ve teknik bilgimiz ile destek sunduğumuz ürünlerin tedarikini sağlamayı amaçlıyoruz.

Yenilenebilir enerji sistemlerinden hangisinin kullanıcıya en uygun olduğu konusunda araştırma yaparak iş ortaklarımıza çözüm sunuyoruz. Yaşanabilir bir gelecek için sürekli yeni ürünleri takip eden dinamik bir firma olarak sanal mağazamız ile en inovatif ürünleri sektör ile buluşturuyoruz. Bayilerimiz ve bireysel kullanıcılar sanal mağazamızdan alışveriş yapabiliyor. Kullanıcılar ya da ürün arayanlar dünyadaki en güncel ürünlere sitemizden fiilen ulaşabiliyor ve bayiden temin edebiliyor. Burada amaçlarımızdan biri de son kullanıcıların ürünlere kolaylıkla ulaşmasını ve bayilerin direkt olarak site üzerinden alım yapmasını sağlamaktır.

AR-GE noktasında da dünyadaki gelişmeleri araştırıp en verimli olanları pazara sunuyoruz. O ürünlerin distribütörlüğünü alırken de AR-GE çalışmalarını ve üretim süreçlerini gözlemliyoruz.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğindeki güncellemelerle birlikte, Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (nSEB) konseptine geçiş, aşamalı olarak zorunlu hale getirildi. Böylece “C” olan asgari enerji performansının “B”ye çıkarılması ve kullanılacak enerjinin en az yüzde 5’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması zorunlu oldu. Belirlenen hedeflere ulaşma noktasında Güneş Enerji Sistemleri’nin önemi nedir? Yeni düzenlemeler güneş enerjisi sektöründe nasıl bir değişim ve dönüşüme neden olur?

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yönetmeliğin sektörü hareketlendireceğini ve enerji verimli, yaşanabilir bir dünya için çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Kullanılacak enerjinin yüzde 5’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması teknik olarak çok zorlu bir süreç değil. Çünkü bir binada 24 daire olduğunu düşündüğümüzde 24 dairenin enerjisini üretecek bir alan bulunmuyor fakat yüzde 5 olarak bir alan belirlendiğinde bu oran aydınlatma ve asansör enerjisine tekabül ediyor. Böyle bir düzenlemenin hayata geçirilmesinin ardından mikro ölçekli farklı enerji firmalarının doğacağını düşünüyorum. Hayata geçirilen projeler, yeni yönetmelikler ve sürdürülebilir bir dünya için enerji yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebin artış göstermesinin yanı sıra modern mimariyle birlikte sadece çatılarda değil cephelerde de güneş enerjisi kullanımı, eğilimi ve kültürü oluşmaya başladı.

Teknolojik gelişmelerin artış göstermesi ve sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde akıllı kentler ve çevre dostu binalara olan eğilim hız kazanıyor. Kullanılan tüm cihazların dijitalleşmesi ve elektrikli hale gelmesi bir güç açığını da ortaya çıkarıyor. Enerji verimli ve maksimum performans sunan güç kaynaklarının tercihinde hangi noktalara dikkat edilmeli? Mil Enerji’nin sektöre sunduğu Taşınabilir Güç İstasyonu’nun kullanım alanları nelerdir ve tüm güneş panellerine uyumlu olduğu söylenebilir mi?

Akıllı kentler ve çevre dostu binalarda yüksek verimli güneş panellerinin kullanılması gerekli olan enerjinin daha az maliyetle ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanmasını sağlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte enerjiye olan talebin artması depolama ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Mil Enerji olarak bu noktada biz taşınabilir güç istasyonları ile kullanıcılara inovatif çözümler sunuyoruz. Taşınabilir güç istasyonumuz tüm paneller için uygundur ve aslında bir enerji depolama cihazıdır. Bu ürünlerin hem taşınabilir hem de sabit olanları bulunuyor. Taşınabilir olanlar 7 kg civarındayken sabit olanlar 100 kg’a kadar değişkenlik gösterebiliyor.

Şebekeden bağımsız solar aydınlatma çözümleri

Güneş enerjisinden yararlanma konusunda en önemli unsur, coğrafi konum ve yıl boyu güneş ışığı alma potansiyelidir. Türkiye’nin de bu konuda avantajlı bir konuma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Enerji maliyetlerinin yanı sıra hem modern bir hava yaratmak hem de düşük maliyet için solar aydınlatma çözümleri tercih ediliyor. Mil Enerji olarak açık alanlar için farklı solar aydınlatma çözümleri sunuyorsunuz. Tüm iklim şartlarına uyumlu solar panellerde güneş depolama ve ALS sisteminin çalışma prensipleri nelerdir?

Mil Enerji olarak şebekeden bağımsız solar aydınlatma çözümleri sunuyoruz. ALS, aslında tüketimi, üretimi ve havanın o anki durumunu kontrol ederek tüketimi kısıtlayan bir çalışma prensibidir. Örneğin havanın durumuna göre 1000 lümen yerine 700 lümen olarak kendine ayarlar ya da PIR olarak tanımlanabilen hareket sensörünü devreye alır. Bu noktada ihtiyaç olmadığında kendini kapatırken gece gibi hareketin kısıtlı olduğu zamanlarda hareket gördüğünde aktif hale gelir. Kısacası depolanan enerjinin maksimum sürede kullanılmasını sağlar. Bunun yanı sıra depolanan enerjinin ve tüketimin harmonik bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bağlanabilir teknolojilere sahip olan solar aydınlatma çözümleri tercihe göre duvarda aplik olarak, bahçede ve duvar üstünde kullanılabilir. Ayrıca kar, yağmur, dolu gibi olumsuz hava şartlarına karşı dirençlidir ve kir tutmaz. Hatta bazı solar aydınlatmalarımız hiç güneş görmeyen havalarda bile min. +7 güne kadar tam performans göstermektedir. Ayrıca KABLOSUZ olması ve kolay kurulumu sayesinde özellikle fabrika ve villa tipi yapılarda oldukça rağbet görmektedir.

Geometrik açıdan zorlu yapılarla son dönemlerde oldukça sık karşılaşıyoruz. Esnek güneş panelleri tasarım açısından zorlu yapılarda kullanılabilir mi? Esnek güneş panellerinin standart güneş panellerine oranla maliyet, bina yüküne etki ve performans açısından avantajları nelerdir? Çatı ve cephenin yapısı, gölgelenme unsurları, eğimi ve kirlenme faktörleri çatı paneli tercihini nasıl etkiler? GES uygulanacak projede ürün seçiminin yanı sıra hangi noktalara dikkat edilmeli?

Çatılarının yanı sıra cephelerde kullanılacak güneş panelleri de son dönemlerde dünyada oldukça sık talep görüyor. Cephelere farklı bir hava katan bu paneller tercih durumuna göre farklı renk ve desenlerde olabiliyor. Örneğin renk olarak bordo ya da gri gibi tonlar seçilebilirken isteğe göre hücrenin görünmediği şekilde de tercih edilebiliyor. Bu seçenekler hem cam modellerde hem de esnek modellerde seçenek olarak sunulabiliyor. Ben esnek panelin ağırlık yükü getirmeyecek yapısı nedeniyle statik sorunu olan yerlerde tercih edilmesini öneriyorum.

“Güneş enerji sistemleri 6 yılda kendini amorti ediyor”

Güneş enerji sistemlerinin tercih edilmesinde etkili olan unsurlardan biri de maliyet. Peki güneş enerji sistemleri kendini ne kadar sürede amorti eder? Amorti süresi bölgelere göre değişiklik gösterir mi? Amortisman süresini düşürmek için hangi adımlar atılmalı?

İklim kriziyle birlikte yenilenebilir enerjiye olan taleplerde artış meydana geldi. Şu anki güneş paneli yatırımları teşviksiz uygulanıyorsa 4-6 yıl arasında kendini amorti edebiliyor. Teşvik alan bir proje ise 2,5-3 yıl gibi kısa bir sürede amorti ediyor. Enerji maaliyetleri yüksek olsa da amortisman süresi yatırımcıların dikkatini çekiyor ve enerjideki maaliyetler nedeniyle güneş enerji sistemlerine yönelik talep de artıyor. Arazi yapısı, yıl içinde güneşlenme süreleri, iklim şartları, çatı tipi ve mesken göre amortisman süreleri değişkenlik gösterebiliyor.

“Güneş enerji sistemlerinde bakım ve temizlik verimliliği artırıyor”

Güneş enerji panellerinin kurulumunun ardından bakım ve onarım konusu da önem taşıyor. Güneş Enerji Panelleri’nin bakım ve temizliğinin enerji verimliliği ve panelin ömrüne etkisi nedir? Mil Enerji olarak bu noktada işletmelere nasıl çözümler sunuyorsunuz? Güneş panellerinin temizliği yapılırken nelere dikkat edilmeli ve panel temizliği hangi sıklıkla yapılmalı?

Çok yakında bakım ve temizlik ile ilgili bir hizmete de başlıyoruz. Bu süreçte hem kendi kurulumunu yaptığımız yatırımcılara hizmet sunacağız hem de dışarıdan gelen taleplere yönelik çözümler sunacağız. Güneş panellerinin temizliği ömrünü pek etkilemese de verimliliği artırıyor. Temizliği saf su, özel bir fırça ve panele göre tasarlanmış özel bir robot ile panele zarar vermeden gerçekleştiriyoruz.

Güneş panelinin temizliği yapılırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bunların başında ise temizliğin güneş altında yapılmaması gelir. Temizlik, güneş battıktan sonra ve paneller, üzerindeki ısıyı attıktan sonra akşam saatlerinde gerçekleştirilir. Yılda bir iki sefer yapılması yeterlidir fakat daha küçük evsel kurulumlarda 3 ayda bir yapılması daha uygundur. Genel olarak ise tavsiye edilen temizlik sıklığı 6 ayda birdir. 3 ayda bir yapılmasının verimi artırmak gibi bir avantajı da vardır. Toz, fabrika ve sanayi bacaları gibi kirliliğin arttığı alanlarda bence 3 ayda bir temizlenmesi daha doğru olacaktır.

“Mil Enerji’de ekip arkadaşlarımızın en önemli kriterlerinden biri satış sonrası hizmet ve destektir”

2023 yılının ilk çeyreğini geride bırakırken 2022 yılı Mil Enerji için nasıl geçti? 2022 yılı değerlendirmelerinizle birlikte 2023 yılı beklenti ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Korona döneminde müstakil alanlara olan talebin artması enerji sektöründe de büyük bir değişime neden oldu. Biz bu süreçte Mil Enerji olarak büyüme kaydettik. 2023 yılında ise bu büyümelere ek olarak yeni yerimize geçtik ve 350 metrekare kapalı, 350 metrekare açık alan olan bu alanı showroom ve deneyimleme mağazası yapmaya karar verdik. Burada bir yandan elektrikli arabalar şarj edilebilirken diğer yandan çatıda güneş panellerinden elektrik elde edilebilecek ve çatıdaki enerji lityum bataryalara sahip akülerde depolanabilecek. Elektrik kesildiğinde ise bu alanların elektriği devam edecek. Kısacası 2021 ve 2022’de gerçekleşen yatırımı 2023 yılında konsept mağaza ve deneyimleme mağazasına çevirme kararı aldık.

Mil Enerji olarak hem teknik mühendislik çözümleri sunuyorsunuz hem ürün satışınız var hem de kurulumlar gerçekleştiriyorsunuz. Bütün bunların yanı sıra satış sonrası hizmetleriniz nasıl ilerliyor? Kurulum sonrasında ulaşılabilirliği, teknik servis hızı, müşteri memnuniyetini ne kadar önemsiyorsunuz?

Mil Enerji’de ekip arkadaşlarımızın en önemli kriterlerinden biri satış sonrası hizmet ve destektir. Bu konuda oldukça titiziz ve müşteri memnuniyetini en üst seviyelere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Sektöre 15 yıl hiç şikayet almadan çözüm sunmak da bunun en büyük göstergelerinden biri. Satış sonrası destek, hizmet, yedek parça, ürün garanti ve tamirinde oldukça iyi bir durumdayız.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?

Panel temizliğinden sonra yatırımcı kabul ederse bir solüsyon kullanıyoruz ve bu ürünü güneş panelinin üzerine uyguluyoruz. Nanoteknolojik olan solüsyon sayesinde paneller leke, kir ve toz tutmuyor. Panel yıkandıktan sonra yatırımcı isterse paneli nanoteknolojik bir solüsyon ile kaplayarak yıkama ve tozlanma sürecini uzatabiliyoruz.

Etiketler:

#milenerji #inovatifürünler #müşteri

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter