ARŞİV
Aşağıdaki kutudan seçim yaparak önceki bazı sayılarımızı görebilirsiniz...
 


ANKET
2012 yılında kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verileceğini düşünüyor musunuz?


DÖVİZ KURLARI
Dolar ($) : 1,83
Euro (€) : 2,32
 


Doğa Teras Evleri Güneş Enerjisiyle Doğayı Koruyor



ENA Gayrimenkul tarafından Kemerburgaz Göktürk’te hayata geçirilen Doğa Teras Evleri, artan karbon salınımını azaltmak için güneş enerjisinden yararlanacak.

A ve B blok olmak üzere toplam 63 daireden oluşan Doğa Teras Evleri’nin tüm ortak alanları güneş enerjisiyle aydınlatılacak.

Daire sahiplerine teslimatı Mart 2012’de gerçekleştirilecek olan Doğa Teras Evleri’nde dairelerin tasarımıyla da gün ışığından daha fazla yararlanmayı hedefliyor. Tavandan tabana cam cepheli, orman manzaralı olmak üzere, stüdyo daireden 4+1 daireye kadar farklı büyüklükte ve konumda toplam 63 daire yer alıyor. Tüm daireleri birbirinden farklı tasarlanan Doğa Teras’ın B Blok çatısında yer alan sosyal alanında, kafe-bar ve açık havuz, A Blok’ta ise yaşam alanı (televizyon-kafe bölümü), fitness salonu, sauna, pilates ve yoga salonu, erkek ve kadınlar için soyunma odaları, çocuklar için kapalı-açık oyun parkları yer alıyor. Tüm bu ortak alanlar güneş enerjisi panellerinden sağlanan elektrikle aydınlatılacak.

Doğa Teras Evleri, şehirden uzakta ama bir o kadar da şehrin yakınında yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Sosyal alanlarıyla ayrıcalıklı bir yaşam sunan Doğa Teras Evleri’nin terasındaki infinity havuz tasarımıyla sonsuzluk hissi ile doğa manzarasına karşı yüzerek ferah ve özgür bir ortamda bulunulduğu hissini vermeyi amaçlıyor. Havuz, binanın en üst kısmında konumlandırıldığı için tüm gün boyunca güneş alıyor ve kesintisiz havuz keyfi sunuyor. Ayrıca havuzun terasta bulunması sayesinde, buradaki etkinlik ya da eğlencelerden daire sakinlerinin etkilenmesi de söz konusu olmuyor.

2011

yapimagazin.com

Yapı – İnşaat Sektörü Portalı


Tüm hakları saklıdır. Copyright © 2003-2012