Yapı Magazin
Kilit Teknolojisini Takip Etmek Yerine, Hayata Geçiren Marka; Kale Kilit

Kilit Teknolojisini Takip Etmek Yerine, Hayata Geçiren Marka; Kale Kilit

 

Kale Kilit’in kuruluşundan bu güne kadar geçirdiği önemli aşamalardan bahseder misiniz?
Markamızın macerası 1953 yılında küçük bir üretim atölyesinde başladı. 1957 yılında Bahçelievler, Eski Londra Asfaltı üzerinde 1.640 metrekare’lik kendi yerine taşınan atölyemiz, artan işçi sayısı ve makine teçhizatı ile üretime devam ederek 1958 yılında Kale
Kolektif Şirketi adını aldı. Bu dönemde asma kilit üreten firmamız yeni yatırımlarla büyümeye devam etti. 1963 yılında Kale Madeni Eşya Fabrikası’nı kurduk ve 1965 yılında Türkiye’nin ilk kasa kilidini ürettik. 1974 yılında ise Türkiye’nin ilk kilit ihraç eden şirketi olduk. Kısa zamanda da ihraç pazarlarımızı genişleterek sadece Türkiye’de değil, dünyada da aranılan bir kilit markası haline geldik.

1979 yılında ise artan taleple birlikte Güngören’de Türkiye’nin ilk entegre kilit fabrikasını kurarak Kale Kilit ve Kalıp Sanayi A.Ş. unvanı ile yeni bir yolculuğa başladık. 1980 yılında Türkiye’nin ilk master sistem barel imalatı, 1987 yılında ise yine Türkiye’nin ilk oto emniyet (baston) kilidi üretimini Kale Kilit olarak gerçekleştirdik. Firmamız bugün yaklaşık 40 bin metrekare’lik bir alana yayılan, Türkiye’nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasında, 2 bine yakın çalışanıyla yoluna devam ediyor.
Türkiye'nin lider kilit üreticisi Kale Kilit, her yıl İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri  (İMMİB) tarafından ihracatta başarılı faaliyetlerin ödüllendirildiği “İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde metal eşya kategorisinde üst üste 9 kez ipi göğüsleyerek birinci oldu. Bu başarısıyla Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde pazar payını yüzde 10’ların üstüne çıkarmıştır.

Kale Kilit katma değerli ürünlerle birlikte Avrupa,  Ortadoğu ve Afrika’da tercih edilen marka haline gelerek, kilit sektöründe dünyanın en büyük global üreticilerinin hâkim olduğu pazarlarda, üreticilere rakip olmayı başarmıştır.

Silindirler, silindirli gömme kilitler ve çelik kapı kilitlerine kadar uzayan ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?
Kale Endüstri Holding olarak “Tam Kapsam Güvenlik” vizyonuyla yola çıktık. Bu vizyon çerçevesinde Kale Kilit nezdinde; silindirler, silindirli gömme kilitler, gömme emniyet kilitleri, dıştan takma tirajlı kilitler, iç kapı gömme kilitleri, özel kilitler; çelik kapı kilitleri, ahşap, metal ve çelik kapılar için emniyet kelepçeleri ve çeşitli rozet türleri gibi aksesuarlar ve kapı kolları dahil 8 ürün grubu altında 350’nin üzerinde ürün seçeneğiyle müşterilerimize bütünsel güvenlik hizmetleri sunuyoruz.

Kale Çelik Eşya firmamızda ise yıllık 50.000 adet kapı kapasitemiz ile "güvenliği ve kaliteyi" kusursuz bir şekilde müşterilerimize ulaştırarak üretim ve satış hacmiyle "lider ve öncü kapı üreticisi" olmaya devam etmekteyiz. Bu alanda çelik kapılar, çelik kasalar, yangın kapıları ve kompakt arşiv sistemlerinden oluşan geniş bir ürün yelpazemiz var.Özellikle burada 6. seviye kapımızdan bahsetmek gerekirse; matkap, açısal taşlama makinesi, özel diskler, kavlama çekici ve çelik kamalar ile dayanıklılığı test edilen Kale 6. Seviye Çelik Kapı hem evinizde hem de işyerinizde maksimum güvenlik sağlıyor. Kale 6. Seviye Çelik Kapı, TSE laboratuvarlarında denendi ve hırsızlara karşı tam kapsamlı güvenlik sağladığı onaylandı. Kapı güvenliği teknolojisinde en üst seviye güvenlik sağlayan Kale 6. Seviye çelik kapı kırılmıyor, delinemiyor ve aşılamıyor.

Kale Alarm şirketimiz ise “Güvenlik Ciddi İştir” sloganı ile tüm yurtta kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli çözüm önerileri sunuyor. Tam kapsam güvenlik sağlayan Kale Alarm çözümlerinde yeni ve cazip ödeme seçenekleri ile daha çok ev ve işyerine giriyor. 

Kale Kilit Dış Ticaret markamızla  ise daha çok elektronik ürün gruplarımız ile kullanıcılara hizmet sağlıyoruz. Özellikle otellere ve ofislere sunduğumuz üst düzey kontrol ve konfor sağlayan geniş ürün gamımızlakullanıcılara yönetilebilirlikle beraber raporlama özelliği de sunuyoruz.  Hırdavat (asma, çelik asma, şifreli asma kilit, kapı kolları, panik barlar, elektrikli kapı karşılıkları vb), Elektronik ( ofis kilitleri, elektromanyetik, elektronik kilitler, dijital şifreli kasalar vb) ve cam aksesuar (cam emniyet kilitleri, paslanmaz kollar, paraduş menteşeler) gruplarında ürünler üretiyoruz.

Kale Kapı Pencere sistemlerinde;  çift açılım, çift kanat,, devrilmeli sürme, kaldırmalı sürme, cephe sistemleri, ispanyoletler, aksesuarlar ve pencere motorları alanlarında ürünler sunuyoruz.

Kale Sigorta olarak da işyerinden konuta, trafikten DASK’a, seyahatten sağlığa sigortanın olduğu her alanda hizmet veriyoruz.

Biraz daha özele indirgeyecek olursak, mekânlara giriş ve çıkışlarda anahtarı kapı üzerinde unutmaya karşı üretilmiş Kale İkaz Silindiri hakkında bilgi alabilir miyiz?
Kale Kilit, sektörde kilit teknolojisini takip eden değil yeni teknolojileri hayata geçiren bir marka… Bu sebeple yıllardır güvenlik kavramıyla markamız özdeşleşti. Sektörün ilk AR-GE Merkezi’ni hayata geçirerek, yenilikçi ürün yaklaşımımız ve üretimdeki deneyim ve uzmanlığımız ile pek çok öncü uygulamaya imza attık. Kale Kilit olarak Ar-Ge Merkezi’mizde, üretim sürecinde ve ürün geliştirmede yapılacak değişikliklerle, alışkanlıkları değiştirerek yaşamı kolaylaştıracak yeni ürünleri tüketicilere sunmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda geliştirdiğimiz ürünlere örnek olarak Kale Tuzaklı Silindir’in geliştirilmiş versiyonu Kale Alarmlı Silindir’i örnek verebiliriz. Biraz detay vermek gerekirse, Kale Alarmlı Silindir, silindirin kırılmasıyla kilide ulaşılmasının engellenmesinin yanı sıra içindeki alarm sisteminin devreye girmesiyle iki aşamalı koruma sağlıyor. Tuzaklı kısmı kırıldığında mekanik olarak da kilide kolayca ulaşılmasını engelliyor. Devreye giren alarm ile art niyetli kişilerin başka açma yöntemlerini denemesini engelliyor, çevreyi de ikaz ediyor.  Kale Alarmlı Silindir, pili bittiğinde de mekanik olarak kullanılmaya devam ediyor. 80 dbA şiddetindeki ses, yaklaşık olarak 30 dakika boyunca çevreyi uyarıyor.

Bir diğeri ise “Kale İkaz Silindiri” adını verdiğimiz ürünümüz. Kapı üzerinde anahtar unutmaya son veren “Kale İkaz Silindiri”, anahtar kapı üzerinde unutulduğunda ayarlamaya bağlı olarak8 ya da opsiyonel 12 saniye sonra 100 dbA şiddetinde sesle uyarıyor. Bu sayede anahtar unutmak da hırsızlara geçit vermek de mümkün olmuyor.

Üretim ve kalite politikanız hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Kullanıcıların bir ürünü tercih etmesindeki öncelikli sebepler kalite ve güvenlik. Kale Kilit’in en çok bilinen ve tercih edilen kilit markası olmasının nedeni de bu. Müşteri odaklı iş anlayışımız ışığında kalite ve güvenden ödün vermeden teknolojik yenilikleri ve yenilikçi çözümleri hedefe koyan bir vizyona sahibiz. Satış ve dağıtım kanalları ile ürün ve hizmet çeşitliliğimizi artırarak ilerliyoruz. Koşulsuz müşteri memnuniyeti en fazla önemsediğimiz kriterlerden biri. Güvenilir olmak; yasalara ve ahlaki değerlere bağlı olmak; yenilikçi, yaratıcı, girişimci olmak ve topluma ve ülke ekonomisine güç katmak bizi biz yapan değerlerimiz. Bu değerler tüketici ile aramızdaki bağı pekiştiriyor.

Peki, Kale Kilit’in dünyadaki yeri hakkında neler aktarırsınız?
Kale Endüstri Holding olarak kilitten çelik kapı ve kasaya, elektronik kilitten geçiş kontrol ve alarm izleme sistemlerine ve sigortadan pencere sistemlerine kadar aklınıza gelebilecek güvenlikle ilgili her alanda entegre ürünler ve hizmetler sunuyoruz. 25 yıldır 72 ülkeye durmaksızın kilit veriyoruz. Fransa, Çin, Güney Afrika ve Kolombiya gibi birbirinden çok farklı coğrafya ve kültürlerde yer alan 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz ve bugün dünyadaki en önemli kilit üreticilerinden biriyiz. Kale Endüstri Holding olarak, Türkiye dışında Rusya, Suudi Arabistan ve Cezayir'de pazar lideriyiz. Afrika’nın neredeyse her ülkesinde ürünlerimiz satılıyor, Güney ve Orta Amerika da etkin olduğumuz pazarlar.

Önümüzdeki yıllarda güvenlik sektöründe olabilecek gelişmeler hakkındaki ön görüleriniz nelerdir?
Sektörümüz genelinde fotoğrafa bakacak olursak, inşaat – yapı sektörünün değişmez bir parçası olarak sadece bir yapı gereci değil aynı zamanda tasarım ve güvenliğin de bir parçasıyız… Bu iki alan yani güvenlik ve tasarım alanları bu yıl da sektörümüzün başlıca iki itici gücü oldu. Sektörde daha efektif ve tüketici beklentilerini karşılayan tasarım ve güvenli ürünlerin üretilmesi konusunda bir çaba var.

 

Yeni yatırım planı var mı? Varsa anlatır mısınız?

Şu an odaklandığımız en büyük yatırımımız kuşkusuz Avrupa’nın en büyük entegre kilit üretim tesisi olma özelliğini taşıyan ve Kale Endüstri Holding bünyesindeki tüm grup şirketlerinin ürünlerinin tek bir çatı altında birleştirileceği fabrikamızın inşaatı. Yaklaşık 250 milyon TL yatırımla gerçekleştirdiğimiz fabrikamızın 2016 yılında tamamlanmasını planlıyoruz. Çerkezköy Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan yaklaşık 100 bin metre kare kapalı alana sahip fabrikamızda günde 170 bin adet kilit ve 75 bin adet silindir üretmeyi hedefliyoruz. Buna göre her ürün grubunun şu anki yıllık üretim kapasitesi 2 katına çıkarılacak.

 

Güvenlik alanındaki yatırımlarımıza ek olarak gayrimenkul alanında da yeni projeleri değerlendiriyoruz. Bu alanda 2014 yılında Kale Kilit arazisi üzerinde Avrupa Konutları Kale projesini Artaş İnşaat ile başlattık, geçtiğimiz günlerde ise bu güzel projenin lansmanını yaptık. Bunun haricinde kentsel dönüşüm projelerini takip ediyor, yatırım ve işbirlikleri için uygun lokasyonları araştırıyoruz. Kendi arsalarımızın değerlendirilmesi konusunda da inşaat firmalarıyla ortaklık görüşmelerimiz sürüyor.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Sektörde bir ilke daha imza atarak daha üstün bir hizmet vermek ve iş ortaklarımızı bir çatı altında toplamak hedefi çerçevesinde “Kale Anahtarcılar Kulübü”nü kurduk. Kale Kilit olarak sektörde birçok ilke imza attık. Yarattığımız ürün ve çözümler, verdiğimiz üstün kaliteli hizmet sektörde güvenlikle birebir anılan markamızı daha da güçlendirdi. Anahtarcılar Kulübü sistemiyle iş ortaklarımızla olan ilişkilerimizi daha kurumsal ve performansı teşvik eden bir yapıya büründürerek tüketicilerimize verdiğimiz hizmeti daha verimli bir hale getirmeyi ve sektörde çıtayı daha da yükseltmeyi hedefledik. Sistem 250 anahtarcıyı kapsayan büyük bir kulüp, büyük bir network haline gelecek. Kale Kilit olarak sektöre yönelik yenilikçi yaklaşımlarımızla özel çözümler ve sistemler geliştirmeye devam edeceğiz.

 

 

Etiketler:

Kilit, Teknolojisini, Takip, Etmek, Yerine, Hayata, Geçiren, Marka, Kale, Kilit

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter